Τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου μιλάνε για τις Βιωματικές Δράσεις!

Δεκ 201411

images

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Β’ ΤΑΞΗ

 

ΘΕΜΑ: “Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.”

 

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Κάθε τόπος έχει το δικό του πολιτισμό και κουλτούρα. Έτσι, το θέμα αυτό μας κίνησε το ενδιαφέρον για να διερευνήσουμε τις γνώσεις μας πάνω στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Το χωριό μας, η Κριθιά, έχει πλούσια παράδοση σε χορούς, τραγούδια και παράξενα έθιμα. Οι παππούδες αλλά και οι γονείς μας, που μεγάλωσαν μέσα σ΄αυτές τις παραδόσεις μάς διηγούνται, ακόμη και σήμερα, ιστορίες από τις “χαμένες πατρίδες”, όπως τις λένε.

Άλλωστε περάσαμε τόσο όμορφα την περασμένη χρονιά  ΄ψάχνοντας’ την παραδοσιακή κουζίνα που θα θέλαμε να το συνεχίσουμε.

 ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΔΕΣ.

 

Η Άσσηρος αποτελείται από ντόπιους κατοίκους, που έχουν τα δικά τους έθιμα και παραδόσεις, αλλά θα θέλαμε να γνωρίσουμε και τις γιορτές των άλλων χωριών της περιοχής μας.

Θέλουμε να μάθουμε τι συμβολίζουν, πότε ξεκίνησαν, γιατί συνεχίζονται.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.

 

Μάθαμε για την παραδοσιακή κουζίνα, μας άρεσε και φέτος θέλουμε να δούμε από πιο κοντά τους χορούς  (μας υποσχέθηκαν ότι θα τους χορέψουμε ), τα τραγούδια και τις αναπαραστάσεις  παλιών εθίμων που γίνονται στην Κριθιά.

Έχουμε, επίσης, μεγάλη περιέργεια να γνωρίσουμε το άλογο και την ιππασία.

 ΟΙ ΧΩΡΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΑΛΟΓΑΤΑΡΗΔΕΣ.

από κάτω από: ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου μιλάνε για τις Βιωματικές Δράσεις!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων