Αρχική » 2026 » Ιανουάριος

Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2026

Ιστορικό

Kατηγορίες

European SchoolRadio Logo

Σκακιστική άσκηση

αλλαγή στο πρόγραμμα Τρίτης 12/01/26

IMG 3803

Υπενθύμιση για το πρόγραμμα

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα από τις αρχές Δεκεμβρίου ως προς τις κατανομές μαθημάτων είναι το παρακάτω,

μέχρι να προσληφθούν καθηγητές Αγγλικών , Θρησκευτικών και Φιλολογικών ένταξης.

Όλες οι καθημερινές  αλλαγές θα πραγματοποιούνται σε αυτό.

ba9faae5 3c53 4dc2 8757 1d10e75b5f22

Αποδοχή-συνύπαρξη-επικοινωνία

ΟΙ μαθητές της Β’ Γυμνασίου  στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας

 Τη Δευτέρα 22/12/2025 στο πλαίσιο των μαθημάτων Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β΄ Γυμνασίου υλοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Αποδοχή-συνύπαρξη-επικοινωνία». Οι μαθητές  των τμημάτων Β1 και Β2 επισκέφθηκαν  το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, γνωρίστηκαν με τα παιδιά και κατασκεύασαν από κοινού χριστουγεννιάτικες  ευχητήριες κάρτες.  Στη συνέχεια έπαιξαν  ομαδικά παιχνίδια στον προαύλιο χώρο, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γεύτηκαν  γλυκές λιχουδιές. Ένα ξεχωριστό μάθημα που «γέμισε» τις καρδιές όλων μας!

 

Υπεύθυνες καθηγήτριες

Μαριεττή Σταματία (ΠΕ02)

Μπαρμπαγιάννη Έλλη (ΠΕ08)

Βιβλιοπαρουσίαση- εκδήλωση για τη γλώσσα και τον πολιτισμό των Ρομά

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της  Βιβλιοθήκης  του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/12/2025 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου δίωρη εκδήλωση  με τίτλο «Γκογκί σημαίνει μνήμη». Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη εισήγηση για την αξία των γλωσσών από τον  φιλόλογο Δημήτριο Σιμήρη και στη συνέχεια το λόγο έλαβε  ο Νίκος Μπατζαλής, ένας εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου «Γκογκί, (μνήμη), Οι Ρομά από την Πόλη στην Ελλάδα».

Ο συγγραφέας εξήγησε στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου την αξία του συγκεκριμένου βιβλίου, καθώς αποτελεί την  πρώτη προσπάθεια καταγραφής της γλώσσας Ρομανί στην Ελλάδα και επιπρόσθετα περιέχει κεφάλαια για την ιστορία και τις παραδόσεις των  Ρομά. Τέλος, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έθεσαν ερωτήσεις και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η εκδήλωση είχε ως στόχο την απόκτηση γνώσεων για την ιστορία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις των Ρομά. Στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές/-τριες Ρομά και οι δράσεις αυτού του χαρακτήρα βοηθούν στη συμπερίληψη, την ανάδειξη της  αξίας της γνώσης και του εγγραμματισμού.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Μπαρμπαγιάννη Έλλη (ΠΕ08)

Μαριεττή Σταματία (ΠΕ02)