Άρθρα ανά μήνα: Ιανουάριος 2026
Δράση ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία στο Γυμνάσιο & Λ.Τ. Φαρρών»
Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας, Γυμνάσιο &Λ.Τ Φαρρών , ομάδα από το ΣΟΨΥ Πατρών και πραγματοποίησε μια ξεχωριστή δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών μας απέναντι στα άτομα με ψυχική ασθένεια. Η παρέμβαση, που ήταν δίωρη, πραγματοποιήθηκε στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και επιδίωκε να κατανοήσουν τα παιδιά ότι η ψυχική ασθένεια είναι μια πτυχή της ανθρώπινης κατάστασης που δεν ορίζει την αξία ενός ανθρώπου, ούτε τις δυνατότητές του. Οι μαθητές συμμετείχαν με ωριμότητα και σεβασμό, αποδεικνύοντας ότι το σχολείο δεν είναι μόνο χώρος μάθησης, αλλά και ένας χώρος διαμόρφωσης χαρακτήρων με αξίες και ανθρωπιά.
Ευχαριστούμε πολύ το «ΣΟΨΥ» για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και ιδιαιτέρως την Κοινωνική Λειτουργό, την κ. Καρλή Μελιτίνη για τη συμβολή της στην οργάνωση της παρέμβασης.
Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ακαδημαϊκού έτους 2026-2027
Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2026-2027
Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Υγεία και την Υγιεινή της Έμμηνου Ρύσης
Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου, στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης για την Προαγωγή Υγείας Παιδιού και Οικογένειας.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ευαισθητοποίηση και Ενημέρωση για την Υγεία και την Υγιεινή της Έμμηνου Ρύσης», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ).
Οι μαθητές σε κλίμα ανοιχτού διαλόγου και σεβασμού, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να εκφράσουν και να λύσουν απορίες γύρω από θέματα που αφορούν την έμμηνο ρύση, τη φροντίδα του σώματος και τη σημασία της σωστής ενημέρωσης για την υγεία.
Μονοήμερη Εκδρομή στους Δελφούς και την Αράχωβα
Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025, το σχολείο μας πραγματοποίησε με επιτυχία μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στους Δελφούς και την Αράχωβα, προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριες μια μοναδική εμπειρία γνώσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
Κατά την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν από τους σημαντικότερους χώρους της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Στη συνέχεια, η εκδρομή συνεχίστηκε στην παραδοσιακή Αράχωβα, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ελεύθερο χρόνο, περιήγηση και στιγμές χαλάρωσης σε εορταστικό κλίμα.
Την εκδρομή συνόδευσαν οι καθηγητές/καθηγήτριες: Ζαχαροπούλου Στέλλα, Θεοδωρόπουλος Χρήστος, Μάρκου Μαρία, Μπολάνη Αγγελική, Μηλιτσόπουλος Χρήστος καθώς και η νοσηλεύτρια του σχολείου μας Σαμπάνη Χριστίνα. Η εκδρομή κύλησε ομαλά και άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις, αποτελώντας μια όμορφη εμπειρία λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια στην Α΄ Γυμνασίου
Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2025, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενεργός Πολίτης», πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική δράση για την οδική ασφάλεια με τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.
Η δράση έγινε σε συνεργασία με την Τροχαία Πατρών κι ο Αστυνόμος Α΄ κος Αντωνιάδης Δημήτρης, μίλησε στα παιδιά για βασικούς κανόνες σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, με απλό και κατανοητό τρόπο, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και την προσωπική ευθύνη. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενδιαφέρον και ενεργό ρόλο στη συζήτηση.
Υπεύθυνη καθηγήτρια για την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης ήταν η Βαρδάλου Παρασκευή
Ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία Πατρών και τον κ. Αντωνιάδη Δημήτριο για την πολύτιμη ενημέρωση.




