Αρχείο για Ιούνιος, 2024

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αποτελεί η σύναψη συνεργασίας μεταξύ της ΔΔΕ Ηλείας και του ΠΙΠΜ, στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων και των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, μέσω των οποίων εκπροσωπούνται αντίστοιχα οι δύο φορείς, δια των Υπευθύνων στις συγκεκριμένες θέσεις, Τίτας Τερζή και Ιωάννας Κλιάρη.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφηκε πρόσφατα από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Ανδρέα Ζέρβα και από τον Πρόεδρο του ΠΙΠΜ, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου, κ. Νικηφόρο, ενώ, όπως αναφέρεται στο καταστατικό, η συνεργασία στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην έρευνα και την αξιοποίηση των καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, στην στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων στους τομείς των παιδαγωγικών αντικειμένων των ανθρωπιστικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών, στην βιωματική πρόσκτηση του μακροχρόνιου αγώνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέσω της εκπαίδευσης, για την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής και οικολογικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην προαγωγή του διαθρησκειακού διαλόγου και την καταλλαγή ανάμεσα στις διαφορετικές θρησκείες.

Η συγκεκριμένη πράξη συνιστά συνέχεια της αγαστής και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, η οποία θεμελιώθηκε προ τριετίας και κατ΄ αυτό το χρονικό διάστημα έχουν λάβει χώρα ποικίλες δράσεις τόσο στην Ηλεία και την Θεσσαλονίκη όσο και στην Κωνσταντινούπολη, πάντα υπό την αιγίδα της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίου.

Είθε η νέα αυτή συμπόρευση να είναι καλλίδρομη και καρποφόρα!

Τίτα Ιωάννα 2

 

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύναψη συνεργασίας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με το Πατριαρχικό ίδρυμα Πατερικών Μελετών


© 2013-2015 Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ηλείας

Κατασκευή-Επιμέλεια ιστολογίου: Γοροζίδης Γεώργιος, PhD, MSc, ΠΕ11

I Support the Bring Them Back Campaign
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων

***Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Στοχεύει στην ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και μαθητών που ασχολούνται με τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων***