Νοέ 2010 26
Βρήκα το παραπάνω video για την ηλεκτρονική ανάγνωση και έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη από το http://elektronikosanagnostis.blogspot.com. Παρακολουθώντας το μπορείτε να μάθετε για τη νέα τεχνολογία ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων.
Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ακόμη βίντεο για έναν καινούργιο ηλεκτρονικό αναγνώστη:
Αφού τα παρακολουθήσετε, μπορείτε να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:
- Τι ιδιαίτερο προσφέρει η οθόνη ενός ηλκετρονικού αναγνώστη;
- Γιατί σήμερα η ηλεκτρονική ανάγνωση διαφέρει από όσα ίσχυαν χθες;
- Ποιοι είναι οι τύποι των αρχείων που αναγνωρίζουν οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες;
- Θα χρησιμποποιούσες έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη αντί ενός βιβλίου; Γιατί ναι ή γιατί όχι;
- Πόσα βιβλία μπορεί να έχει αποθηκευμένα ο ηλεκτρονικός αναγνώστης; Πως επιτυγχάνεται αυτό;
- Ποια επιπλέον χαρακτηριστικά προσφέρει ο δεύτερος ηλεκτρονικός αναγνώστης σε σχέση με τον πρώτο;
10 Σχόλια
Αφήστε μια απάντηση
Πληροφορικός @ σχολείο ;-)
Σχετικά με μένα
About me. Edit this in the options panel.Αρχεία
- Σεπτέμβριος 2016
- Οκτώβριος 2015
- Σεπτέμβριος 2015
- Φεβρουάριος 2015
- Δεκέμβριος 2014
- Νοέμβριος 2014
- Σεπτέμβριος 2014
- Μάιος 2014
- Απρίλιος 2014
- Μάρτιος 2014
- Ιανουάριος 2014
- Οκτώβριος 2013
- Σεπτέμβριος 2013
- Αύγουστος 2013
- Ιούλιος 2013
- Απρίλιος 2013
- Φεβρουάριος 2013
- Δεκέμβριος 2012
- Νοέμβριος 2012
- Οκτώβριος 2012
- Σεπτέμβριος 2012
- Αύγουστος 2012
- Ιούλιος 2012
- Μάιος 2012
- Απρίλιος 2012
- Μάρτιος 2012
- Φεβρουάριος 2012
- Ιανουάριος 2012
- Δεκέμβριος 2011
- Νοέμβριος 2011
- Οκτώβριος 2011
- Σεπτέμβριος 2011
- Αύγουστος 2011
- Ιούλιος 2011
- Ιούνιος 2011
- Μάιος 2011
- Απρίλιος 2011
- Μάρτιος 2011
- Φεβρουάριος 2011
- Ιανουάριος 2011
- Δεκέμβριος 2010
- Νοέμβριος 2010
- Οκτώβριος 2010
- Σεπτέμβριος 2010
- Απρίλιος 2010
- Φεβρουάριος 2010
- Ιανουάριος 2010
- Δεκέμβριος 2009
- Οκτώβριος 2009
- Φεβρουάριος 2009
- Ιανουάριος 2009
- Δεκέμβριος 2008
- Νοέμβριος 2008
Αναζήτηση
1)Tα πλεονεκτηματα που εχει μια οθονη ενος ηλεκτρονικου αναγνωστη ειναι οτι τα γραμματα που απεικονιζει ειναι καθαρα και ευαναγνωστα,το οτι δεν δημιουργει αντανακλασεις απο φυσικο η’ τεχνιτο φως με αποτελεσμα να εχεις τη δυνατοτητα να το παιρνεις μαζι σου και εξω και τελος η εναλλαγη των εικονων-σελιδων γινεται σε πολυ μικρο διαστημα ετσι ωστε να μην προκαλουνται θολουρες.
2)Γιατι παλιοτερα οι ανθρωποι οταν ηθελαν να παρουν μαζι τους βιβλια αναγκαζονταν να παιρνουν λιγα,αφου δεν μπορουσαν να κουβαλησουν πολλα.Αντιθετα σημερα με την εξελιξη της τεχνολογιας ο ανθρωπος εχει δημιουργησει τους ηλεκτρονικους αναγνωστες οι οποιοι εχουν την ικανοτητα να αποθηκευουν στη μνημη τους περισσοτερα απο 2.000 βιβλια.Και το πιο παραξενο…Εχουν βαρος μολις 150-200γρ.
3)Τα αρχεια αυτα ειναι κυριως βιβλια.Οι τυποι των αρχειων εκτος απο γραπτοι μπορει πολλες φορες να ειναι και προφορικη.
4)Ναι θα χρησιμοποιουσα εναν ηλεκτρονικο αναγνωστη γιατι ειναι πολυ πιο πρακτικος απο ενα συμβατικο βιβλιο.
5)Τα βιβλια που να αποθηκευσει ενας ηλεκτρονικος αναγνωστης φτανουν πολλες φορες τα 2.500 βιβλια.Αυτο επιτυγχανεται λογω της μεγαλης μνημης που διαθετουν.
6)Ο δευτερος ηλεκτρονικος αναγνωστης διαθετει επιπλεον πληκτρολογιο,ηλεκτρονικο λεξικο & ηλεκτρονικο συστημα υπογραμμισης.
Ειρήνη σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. Πόσο πιο “όμορφο” θα ήταν το κείμενό σου αν τόνιζες τις λέξεις… Δεν είναι δύσκολο – προσπάθησε και θα το συνηθίσεις.
1. Eχει μεγαλυτερα γραμματα,το παιρνεισ μαζι σου,δεν προκαλει αντανακλασεισ και δεν σε κουραζι αμα διαβαζεισ ενα βιβλιο.
2. Απο τα παλια τα χρονια μεχρι σημερα ο ανθρωποσ χρησιμοποι τα βιβλια,αλλα χαρισ στην αναπτυξει τησ τεχνολογιασ θα μπορει να χρησιμοποι τουσ ηλεκτρονικουσ αναγνωστεσ για να αποθυκευει τα β
ιβλια του εκει μεσα αντι να τα κουβαλαει μαζι του
3.τα βιβλια
4.Ναι θα προτιμουσα,να εχω ενα ηλεκτρονικο αναγνωστη γιατι θα ηταν πολυ ευκολο στην μεταφορα
5.Μπορει να χωρεσι 2.500 βιβλια,λογο τησ μεγαλησ χωριτικοτητασ
6.ΔΙΑΘΕΤΕΙ επιπλεον,πληκτρολογιο
1)Η οθόνη ενός ηλεκτρονικού αναγνώστη έχει ένα πολύ ιδιάιτερο χαρακτηριστικό.Μπορεί εύκολα να απεικονίζει τα κείμενα,τα οπόια περιλαμβάνει,με καθαρά και ευανάγνωστα γράμματα αλλά και να μην κάνει αντανακλάσεις στο φως του ηλίου.
2)Αυτό συμβάινει διότι στην σημερινή εποχή μπορούμε αντί να μεταφέρουμαι τα πολλά βιβλία μαζί μας να κουβαλάμε απλά μαζί μας έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη ο οποίος δέν διαθέτει πολύ βάρος και έτσι δεν κουράζει τους ανθρώπους.Ακόμα είναι και μία οικονομική συσκευή και έχει πολλή μνήμη.Ετσί μπορούμε να εργαζόμαστε άνετα.
3)Ο μοναδικός τύπος αρχείου που μπορεί να αναγνωρίσει ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης είναι ένα γραπτό κείμενο μέσα από τα διάφορα βιβλία που μπορεί να κατεβάσει.
4)Θα προτιμούσα έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη αντί για ένα βιβλίο διότι ένας ηλεκτροννικός αναγνώστης μπορεί να αποθηκεύσει στην μνήμη του χιλίαδες βιβλία τα οποία στην πραγματικότητα θα ήταν μάλλον αδύνατο για κάποιον άνθρωπο να τα έχει συνέχεια μαζί του.Έτσι συμπεραίνουμαι πωσ κάτι τέτοιο θα ήταν ποιο πρακτικό.
5)Τα βιβλία τα οποία μπορεί να αποθηκέυσει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής αγγίζουν τα 2.500 βιβλία.
6)Ο δεύτερος ηλεκτρονικός αναγνώστης διαθέτει επιπλέον πληκτρολόγιο,ηλεκτρονικό λεξικό & ηλεκτρονικό σύστημα υπογράμμισης σε αντίθεση με τον πρώτο ηλεκτρονικό αναγνώστη.
1)Προσφέρει πιο βελτιωμένη οθόνη,δεν υπάρχει φως που να στρέφεται στα μάτια δηλαδή δεν υπάρχει αντανάκλαση και υπάρχει μικρή κατανάλωση μπαταρίας.
2)Η ηλεκτρονική ανάγνωση διαφέρει από παλιότερα διότι έχει εξελιχθεί η τεχνολογία και οι άνθρωποι είναι πιο προοδευτικοί ώστε να χρησιμοποιούν ένα τέτοιο μέσο ανάγνωσης.
3)Ο τύπος του αρχείου που αναγνωρίζει ειναι το epub.
4)Εγώ θα προτιμούσα να διαβάζω βιβλία από έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη γιατί πιστεύω ότι μπορείς να διαβάσεις πιο ξεκούραστα και μπορείς να έχεις μαζί σου πολλά βιβλία λόγω μεγάλης χωριτικότητας.
5)Μπορεί να έχει αποθηκευμένα έως 2.500 βιβλία λόγω της μεγάλης χωριτικότητας που διαθέτει.
6)Ο δεύτερος αναγνωστης προσφέρει πιο ευανάγνωστα γράμματα,καλυτερη οθόνη και μεγαλύτερη μπαταρία.
@Μιχαέλα: Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σου!
1) Προσφέρει μια πιο βελτιωμένη οθόνη δεν υπάρχει φως που να στρέφεται προς τα μάτια του δεν υπάρχει αντανάκλαση και υπάρχει μικρή κατανάλωση μπαταρίας μπορεί ευκολα να περιέχει διάφορα κείμενα κ.ά.
2Γιατί στην εποχή μας μπορούμε να κουβαλάμε απλά μαζί μας έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη ο οποίος δεν είναι πολύ βάρυς και έτσι δεν κουράζομαστε.Ακόμα είναι και μία οικονομική συσκευή και έχει πολλή χωριτικότητα ως προς την μνήμη του.
3)Είναι κυρίως βιβλία ταοποία εκτός απο γραπτά μπορούν να είναι ακόμα και προφορικά.
4)Θα προτιμούσα έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη λόγω της μεγάλης χωριτικότητάς του και του ελάχιστου βάρους του.Αυτό σήμαινει οτί θα μπορώ να μαθαίνω περισσότερα χώρις να κουράζομαι στο κουβάλημα πολλών βιβλίων.
5)Ο αριθμός των βιβλίων που μπορούν να αποθηκευτούν είναι έως 2.500.
6)Ο δεύτερος ηλεκτρονικός αναγνώστης διαθέτει πληκτρολόγιο ηλεκτρονικό λεξικό και σύστημα υπογράμμισης και είναι και πιο εξελιγμένο από το πρώτο.
1:ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
2 : ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ.
3:ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ
4:ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΕΝΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.
5 ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ 2000 ΒΙΒΛΙΑ ΛΟΓΟ ΤΗ Σ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΙΤΗΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.
6 ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ
1) Η οθόνη ενός ηλεκτρονικού αναγνώστη είναι διαφορετική διότι απεικονίζει γράμματα και εικόνες αντανακλώντας το εξωτερικό φως.
2) Η ηλεκτρονική ανάγνωση διαφέρει από όσα ίσχυαν , διότι με τη χρήση των ηλεκτρονικών αναγνωστών ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μαζί του πολλά βιβλία.
3) Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες υποστηρίζουν μια ιδιαίτερη μορφή αρχείου, το (ePUB), του οποίου το περιεχόμενο προσαρμόζεται στις διαστάσεις της οθόνης. Ακόμα οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες υποστηρίζουν και αρχεια PDF.
4) Θα χρησιμοποιούσα έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη, διότι πλέον οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες είναι συσκευές πολύ ελαφρύτερες από βιβλία, από ένα IPAD, ακόμα και από ένα netbook. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρει κανείς πολλά βιβλία.
5) Μπορεί να χωρέσει περίπου 2500 βιβλία λόγω της μεγάλης μνήμης που διαθέτει. Ακόμα μπορεί κανείς με επέκταση μνήμης να προσθέσει κι άλλα βιβλία.
6) Ο δεύτερος ηλεκτρονικός αναγνώστης έχει μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη από τον πρώτο, μεγαλύτερη αντοχή μπαταρίας και πληκτρολόγιο.
1) Είναι οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού e-paper που βασίζεται στην τεχνολογία ηλεκτρονικού μελανιού. Η οθόνη απεικονίζει γράμματα ή εικόνες αντανακλώντας εξωτερικό φως. Δεν καταναλώνει ενέργεια παρά μόνο ελάχιστη για την αλλαγή των σελίδων.
2) Η ηλεκτρονική ανάγνωση ξεκίνησε σχεδόν αμέσως με την ύπαρξη των υπολογιστών.Όμως μέχρι την εμφάνιση των e-reader δε διαβάζαμε παρά μόνο μικρά κείμενα word, γιατί ήταν αρκετά κουραστικό. Με τον ηλεκτρονικό αναγνώστη μπορούμε να έχουμε μαζί μας παραπάνω βιβλία σε σχέση με τα κανονικά βιβλία. Μια τσάντα μπορεί να χωρέσει 5 ή 6 βιβλία, ένας e-reader είναι πανάλαφρος και μπορούμε με μια επέκταση μνήμης να έχουμε μαζί μας πολλά βιβλία.
3) Τα αρχεία pdf και epab.
4) Θα ήθελα να έχω ηλεκτρονικά βιβλία, αλλά και κανονικά γιατί είναι άλλη η αίσθηση του χαρτιού στο χέρι, από το ηλεκτρονικό χαρτί.
5)Ανάλογα με την επέκταση μνήμης που θα βάλουμε, έχουμε όλο και περισσότερη αποθήκευση βιβλίων.
6) Ο πιο σύγχρονος διαθέτει πληκτρολόγιο, σύστημα υπογράμμισης, ηλεκτρονικό λεξιλόγιο.