pateras-gios1

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ PHOTOSHOP

 

Κατ αρχήν η ομοιομορφία της ένωσης, εφόσον δεν πρόκειται για φωτογραφίες οι οποίες έχουν μία φυσική συνοχή, έγκειται στον ίδιο τον καλλιτέχνη και όχι τόσο στις τεχνικές. Photoshop είναι πρώτα φαντασία και μετά τεχνική.

Ας πούμε ότι έχεις 2 φωτογραφίες. Φτιάχνεις έναν καινούργιο καμβά ο οποίος θα έχει αρκετό μέγεθος για να μπορείς να βάλεις και τις 2 φωτογραφίες μέσα και να τις βλέπεις και τις 2, την μία δίπλα στην άλλη.

Πιάνοντας πρώτα την αριστερή, κάνεις ένα layer mask, επιλέγεις το gradient tool με foreground color το μαύρο και background το άσπρο και από την δεξιά άκρη της φωτογραφίας, τραβάς λίγο gradient κρατώντας το shift όσο το κάνεις για να είναι τελείως οριζόντιο. Το ίδιο κάνεις και με την δεξιά φωτογραφία με την διαφορά ότι τραβάς το gradient από τα αριστερά προς τα δεξιά. Πιάνεις ας πούμε την δεξιά φωτογραφία και την φέρνεις προς την αριστερή. Όταν οι φωτογραφίες αρχίσουν να αγγίζει η μία την άλλη, θα δεις ότι θα κάνουν μία μίξη. Την φέρνεις στο σημείο που πιστεύεις ότι θα είναι καλύτερα. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα αυτού του είδους κολάζ.

Αυτός που έφτιαξε το γραφικό που δείχνεις έβαλε και κάποιες γραμμές για να ξεχωρίζουν οι φωτογραφίες περισσότερο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την τεχνική, ή να χρησιμοποιήσεις μόνο αυτή δουλεύοντας με το polygonal lasso tool και αφαιρώντας τα κομμάτια των φωτογραφιών με απώτερο σκοπό μία σωστότερη και ομορφότερη ένωση.

 

 

 

 

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση