Η σχέση των δύο φύλων στην ορθόδοξη πίστη

Η σχέση των δύο φύλων αποτελεί κομβικό στοιχείο στην ανθρώπινη επικοινωνία. Αυτό το μέγεθος της επικοινωνίας αλλά και της σχέσης φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο από το πανδημικό φαινόμενο που έπληξε τον κόσμο. Ένα πλήθος βίαιων περιστατικών εις βάρος γυναικών, σε όλα τα πεδία της κοινωνικής τους δράσης,  είδαν τα το φως της δημοσιότητας σοκάροντας την κοινή γνώμη και αναδεικνύοντας το έλλειμα που υπάρχει στην επικοινωνία των δύο φύλων.  Παραθέτουμε παρακάτω κάποιες πρώτες σκέψεις στις σχέσεις των δύο φύλων που βασίζονται στην ορθόδοξη πίστη, εμπνευσμένα μέσα από χωρία της Αγίας Γραφής.

της Εύας

Παρουσίαση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://1drv.ms/p/s!As7OqL5CSj3igQFJyLFoVLf443-I?e=vqZIvO

Αξιοανάγνωστα – Βιβλιοπροτάσεις Ι

Με χαρά υποδεχθήκαμε το έκτο τετράδιο του καθηγητή  μας Βασίλειου Γαϊτάνη “Θλιμμένες Φιλοσοφικές Σκέψεις” από τις εκδόσεις Γρηγόρη.  Καλοτάξιδο ευχόμαστε να είναι, αν και ήδη το εγγυάται η επιτυχία των προηγούμενων τετραδίων.

φιλοσοφικές σκέψεις

Πρόταση για προσκυνηματική επίσκεψη στη ν. Κρήτη

Η Κρήτη δε παύει ποτέ να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις εναλλαγές του γεωγραφικού τοπίου της, την ζεστασιά των ανθρώπων της , τη ζωντανή παράδοση της μουσικής της αλλά και των πολιτιστικών θησαυρών που κρύβει από άκρη σε άκρη.  Στα χώματα της Κρήτης αναπτύχθηκε ο Μινωϊκός πολιτισμός, που συναντήθηκε εμπορικά με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό, στη συνέχεια πέρασε κατακτητικά ο Μυκηναϊκός πολιτισμός.  Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία είχε την πρωτεύουσα της Καρχηδονικής επικράτειας στο νησί αυτό. Ενετοί, Οθωμανοί άφησαν το στίγμα τους και μπόλιασαν με τη ψυχοσύνθεση των Κρητών.

Ταξιδεύοντας στα νότια του Ν. Ηρακλείου, θα ακολουθήσουμε μία πορεία γνωριμίας με την προχριστιανική και πρωτοχριστιανική Κρήτη.  Θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Απ. Παύλου και θα γνωρίσουμε, όχι τόσο γνωστές γωνιές, αυτού του εξαιρετικού τόπου.  Ας ταξιδέψουμε με την παρακάτω παρουσίαση (ppt):

:20210327 142305

https://1drv.ms/p/s!As7OqL5CSj3igRNQwt5J5vzI2Jq5?e=3VXyLz