Ενημέρωση Γονέων Γ’Γυμνασίου για “Εργαστήρι Ιστορίας”

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΗΣ
Θέση Αποθήκες, Τ.Κ. 57001, Τ.Θ. Δ 1901
τηλ.: 2310 473421, Fax: 2310 473451
email: mail@3gym-therm.thess.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://3gym-therm.thess.sch.gr/

Σχολικό Έτος: 2019-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Φέτος στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου και σε συνάφεια με τις νέες οδηγίες του ΥΠΑΙΘ για τη διδασκαλία του με χρήση φακέλου μαθήματος, οι διδάσκουσες καθηγήτριες Γ. Λυμπεροπούλου και Α. Παπασπανού θα καταρτίσουν νέο φάκελο μαθήματος με επίκεντρο τη νουβέλα “Βγερού γλυκά φανού” του Γ. Χατζόπουλου (εκδ. Αιώρα), με αναφορά στη σφαγή της Χίου του 1822 και στις συνέπειές της. Για τον σκοπό αυτό η βιβλιοθήκη μας προμηθεύτηκε πέντε αντίτυπα του βιβλίου με χρηματοδότηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και τα παιδιά ενημερώθηκαν για την υποχρεωτική ανάγνωση της νουβέλας ως τις 31/1/2020.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανίχνευση της σχέσης λογοτεχνίας και ιστορίας και η εναλλακτική, δημιουργική ενασχόληση με θέματα σχετικά με την ελληνική Επανάσταση του 1821.

Θα ακολουθήσει ανάθεση ατομικών/ομαδικών εργασιών στους μαθητές/-τριες και η αξιολόγησή τους με γνώμονα συγκεκριμένα κριτήρια που θα τους δοθούν ως τις 31/1/2020. Η εργασία είναι υποχρεωτικό να επιδοθεί στις διδάσκουσες καθηγήτριες ηλεκτρονικά από τις αρχές Φεβρουαρίου ως το τέλος Μαρτίου είτε μέσω edmodo ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία. Η επίδοση στην εργασία αυτή μπορεί να πριμοδοτήσει βαθμολογικά τους μαθητές, μετά την αξιολόγησή της. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε σχετική ηλεκτρονική τάξη/ομάδα στο edmodo, της οποίας τη δραστηριότητα μπορείτε να παρακολουθείτε με χρήση του κωδικού gk4iy2 (οδηγίες για τη χρήση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edmodo έχουν ήδη δοθεί στους μαθητές στην αρχή του σχολικού έτους).

Ελπίζουμε να είστε αρωγοί στο έργο μας.

Οι καθηγήτριες,
Γ.Λυμπεροπούλου & Α.Παπασπανού