Εικόνα1

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

1ο Ανακύκλωση: Ζητήσαμε από τους συμμαθητές μας να μαζέψουν τα χαρτιά που δεν ήθελαν και να τα φέρουν στο σχολείο. Τα ζυγίσαμε και τα δώσαμε στην εταιρεία ανακύκλωσης .Για μας ήταν ένα στοίχημα :ποιο τμήμα θα μάζευε το περισσότερο χαρτί .

2ο  Πολιτιστική ομάδα:Στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας που προωθείται συστηματικά μέσα από τις δράσεις της σχολικής μας βιβλιοθήκης οι μικροί βιβλιοφάγοι –εμείς δηλαδή-σκεφτήκαμε να αποτυπώσουμε τις εντυπώσεις από τα αγαπημένα μας αναγνώσματα πάνω σε πρωτότυπα στολίδια και να διακοσμήσουμε με αυτά το δεντράκι στην είσοδο του σχολείου μας.

3ο Περιβαλλοντική ομάδα: Στο πλαίσιο του Νοιάζομαι κ δρω δημιουργήθηκε  περιβαλλοντική ομάδα η οποία ασχολήθηκε με τη δημιουργία ενός κήπου στο σχολείου μας. Παρότι ήταν  δύσκολο να διατηρηθεί -γιατί πολλές φορές καταστράφηκε από εξωσχολικούς- εμείς κάναμε τις προσπάθειες μας: καθαρίσαμε, φυτέψαμε κλαδέψαμε ,μαζέψαμε αρωματικά… πάντα με αγάπη.

4ο Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας , που έγινε στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας,ήταν αφορμή να ενημερωθούμε σχετικά με την αιμοδοσία. Στόχος ήταν να γνωρίσουμε την όλη διαδικασία και να ευαισθητοποιηθούμε ως προς την ανθρωπιστική πλευρά της.

«Ήταν μια ωραία εκπαιδευτική εμπειρία. Μου έμεινε στη μνήμη ότι έστω και ένας εθελοντής αιμοδότης μπορεί να χαρίσει ζωή όχι σε έναν αλλά σε τρείς ανθρώπους που το έχουν ανάγκη»

5ο Από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του προγράμματος  ήταν η συμμετοχή μας στην παρασκευή και διανομή συσσιτίου στο Πνευματικό κέντρο της Αγίας Τριάδας Πετρούπολης. Αφού μας μίλησε ο εφημέριος του ναού για το έργο που κάνουν οι εθελοντές της ενορίας μας ανέθεσε την προετοιμασία του φαγητού ,το μοίρασμα των τροφίμων σε σακούλες και στο τέλος είχαμε τη χαρά να τα δώσουμε στους συμπολίτες μας που ζητούν την βοήθεια μας.

βιβλίο μαθητή