Η ιστορία του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, το 2ο 9/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Σταυρού, κτισμένο σε ένα χώρο 4.500 τ.μ., βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Σταυρού, πολύ κοντά στην παραλία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλβης. Ιδρύθηκε το 1984. Στεγάζεται σε ένα κτίριο τύπου “Κοραής”, στο οποίο έγιναν σταδιακά διάφορες προσθήκες, με τελευταία αυτή του 2008, οπότε παραδόθηκαν για χρήση άλλες δύο νέες αίθουσες με ανεξάρτητη θέρμανση στον χώρο της αυλής.

             Το σχολείο διαθέτει, εκτός από το Γραφείο του Διευθυντή και το Γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων, 10 αίθουσες διδασκαλίας με σταθερό internet. Λειτουργεί Ολοήμερο Τμήμα,  Τμήμα Ένταξης, Εργαστήριο Πληροφορικής, Εργαστήριο Φυσικής & Χημείας, Βιβλιοθήκη, Κλειστό Γυμναστήριο, καλύπτει δε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε κατάλληλους χώρους, όπως για παράδειγμα χώρο εκδηλώσεων για τις σχολικές γιορτές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και διαθέτει υποδομές κατάλληλες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

             Ο αύλειος χώρος  είναι άριστα συντηρημένος, εν μέρει στρωμένος με ασφαλτοτάπητα και εν μέρει  δενδροφυτεμένος. Για τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών  υπάρχει γήπεδο basketball & volleyball.

Σε όλα αυτά όμως, σάρκα και οστά δίνουν οι 155 μαθητές μας και οι 14 δάσκαλοί τους, στη μεγάλη πλειοψηφία τους με οργανική θέση στο Σχολείο και μόνιμοι κάτοικοι της πόλης του Σταυρού, μα και οι υπόλοιποι πλήρως ενσωματωμένοι,  που όλοι διακρίνονται για το μεράκι τους,  την άριστη μεταξύ τους επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία καθώς επίσης και για τη συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και την Τοπική Κοινωνία για ένα σχολείο πρωτοποριακό και ανοιχτό στην κοινωνία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *