Το νερό είναι υγρό, διαυγές, άχρωμο σε λεπτά στρώματα, κυανίζον σε μεγάλους όγκους. Η καθαρή ουσία είναι άγευστη, ενώ το καλό πόσιμο νερό έχει ευχάριστη γεύση, που οφείλεται στα διαλυμένα άλατα και αέρια. Η πυκνότητα του νερού είναι διαφορετική σε διάφορες θερμοκρασίες, με μέγιστη στους 4°C.
Ας δούμε πώς μπορούμε να προσδιορίσουμε το σημείο βρασμού.
https://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/8705
Video παρακολούθησης των αλλαγών φάσεων του νερού κατά την θέρμανσή του. Το video επιτρέπει τη διερευνητική προσέγγιση και μελέτη της αλλαγής φάσης και της σχέσης μεταξύ των φυσικών μεγεθών της θερμοκρασίας και της θερμότητας. Παρακολουθώντας την αλλαγή των φάσεων, από πάγο σε υγρό και στη συνέχεια σε ατμό, ο χρήστης μπορεί παράλληλα να παρακολουθεί την εικόνα που παρουσιάζει το νερό σε μοριακό επίπεδο (μικρόκοσμος) και το διάγραμμα θερμοκρασίας-θερμότητας.