Screenshot 1

Μαθητική Ομάδα Ευαισθητοποίησης- Μουσική και τραγούδι για σεβασμό στην ισότητα, την διαφορετικότητα με στόχο την πρόληψη της σχολικής βίας.

Κατά του Bullying Νέα-Ανακοινώσεις
Η ομάδα μαθητριών που συμμετέχει στην Χορωδία του σχολείου μας ερμήνευσε το τραγούδι “ΤΟ ΔΙΧΤΥ” (ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΥΗ) και οι εκπαιδευτικοί της χορωδίας έπαιξαν την μουσική.
Στόχος της δράσης είναι η μαθητική ομάδα να ευαισθητοποιήσει την υπόλοιπη σχολική κοινότητα μέσα από την μουσική και το τραγούδι στο θέμα της διαφορετικότητας και της ισότητας.
Για να ακούσετε το τραγούδι πατήστε στον σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1X4Ov24pZAIZ4smIWx88b_RgW2Hvc8x7E/view?usp=sharing
Οι νέοι στίχοι τονίζουν ότι όλοι είμαστε ίσοι και όλοι είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί, καθώς και την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της ενσυναίσθησης και της κατάρριψης στερεοτύπων που δεν ωφελούν. Άλλωστε, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, η αποδοχή του διαφορετικού και μοναδικού άλλου που συναντάμε, η αγάπη και η ανθρωπιά είναι οι θεμέλιοι λίθοι για ένα λιγότερα συγκρουσιακό σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον και μια στέρεα αρμονική κοινωνική συνύπαρξη μεταξύ όλων.
Τη διασκευή του τραγουδιού έκανε η κ. Πολυχρόνη Ανδρομάχη η οποία συμμετέχει και στο τραγούδι, την οργάνωση της χορωδίας ανέλαβε η κ. Πλέστη Παναγιώτα και μουσική έπαιξαν η κ. Παπαπροκοπίου Ελένη και ο κ. Σκορδαλής Ξενοφών.
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Υποστήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών. Διαμόρφωση κλίματος αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης και σεβασμού της διαφορετικότητας και διαμόρφωση τρόπων διαχείρισης εντάσεων και συγκρούσεων. Πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας και εκφοβισμού ” του άξονα “Σχέσεις μεταξύ μαθητών/μαθητριών” στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας του ΠΕΠΑΛ Ελευσίνας για το 2023-2024.
Τις δράσεις οργανώνει και συντονίζει η  κ. Αντωνοπούλου Μαρία.