20250204 101148

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά

Επισκέψεις- Εκδρομές Νέα-Ανακοινώσεις
Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025 , οι μαθητές/τριες της ειδικότητας Γ- Πληροφορικής, της ειδκότητας Γ- Ψυκτικοί, του τομέα Β- Πληροφορικής και του τομέα Β-Εφαρμοσμένων Τεχνών συμμετείχαν στη διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.
Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία
⚙️να γνωρίσουν εξαιρετικές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου κατόπιν 25χρονης έρευνας και μελέτης του Κώστα Κοτσανά.
⚙️να αντιληφθούν ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων (π.χ. κοχλίες, οδοντωτοί τροχοί, ιμάντες κ.α.α) ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας και ότι εξακολουθούν και σήμερα να αποτελούν τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας μας
⚙️ να γνωρίσουν τις εντυπωσιακές τηλεπικοινωνίες των αρχαίων Ελλήνων αλλά και τις μεθόδους κρυπτογράφησης.
⚙️ να εξοικειωθούν με τις αρχαίες τεχνολογίες: αστρονομία, ναυπηγική, πολιορκητική, υδραυλική, μηχανική κ.α.ψπου φτάνουν μέχρι το σήμερα.
Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν: η κ. Γρίβα Ελένη, Μηχανολόγος, ο κ. Κουτσογιάννης Βασίλειος, Μηχανολόγος, ο κ. Αποστολάκης Εμμανουήλ, Φυσικός και η κ. Ηλιού Άννα, Οικονομολόγος.