εικόνα Viber 2024 12 01 19 12 41 557 1

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS, ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, 2024-2025

Νέα-Ανακοινώσεις Συνέδρια-Σεμινάρια-Ημερίδες-Ομιλίες
Tην Παρασκευή 29/11/2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, και στo πλαίσιo των μαθημάτων τους, οι μαθητές/τριες του Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας (της Β Τάξης Υγείας Πρόνοιας και της Γ΄ Τάξης των ειδικοτήτων Βοηθών Νοσηλευτών & Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων) του Π.ΕΠΑ.Λ Ελευσίνας, συμμετείχαν στις Εργασίες του 36ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου κατά του AIDS, το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS(ΕΕΜΑΑ), στο Ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα.
Στόχοι της παιδαγωγικής αυτής επίσκεψης ήταν η έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την HIV λοίμωξη και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το Κλινικό Σεμινάριο των Νοσηλευτών και ενημερώθηκαν σχετικά με την Επιδημιολογία, την Προέλευση και Μετάδοση του HIV, τα Νεότερα Επιδημιολογικά Δεδομένα στην Παγκόσμια και Ελληνική Πραγματικότητα, την Παθοφυσιολογία της ΗIV λοίμωξης, την Πρόληψη και την καταπολέμηση του Στίγματος, την Πρόοδο της ιατρικής και τις εξελίξεις στη Διάγνωση και Θεραπεία και τις Σύγχρονες Νοσηλευτικές Προσεγγίσεις.
Η διδακτική επίσκεψη οργανώθηκε από την κ. Ελένη Μητροπούλου, εκπαιδευτικό ΠΕ 87.02 Νοσηλευτικής -Υπεύθυνη Τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας- μέλος της ΕΕΜΑΑ, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια κ. Αικατερίνη Λιάσκου, τον Υποδιευθυντή κ. Στέφανο Κόκκαλη και τους εκπαιδευτικούς Γεωργία Σμαριανάκη, Παναγιώτα Πλέστη, Ελένη Γρίβα, Βασίλειο Κουτσογιάννη και Χριστίνα Δωδεκάτου.
Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο Κλινικό Επιμορφωτικό Φροντιστήριο Εκπαιδευτικών με θέμα: «Σεξουαλική Συμπεριφορά & Υγεία των Εφήβων Ο ρόλος των εκπαιδευτικών – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έφηβοι», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου από την κ. Μητροπούλου Ελένη.
Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων, την έναρξη της σεξουαλικής ζωής, τη χρήση μέτρων προφύλαξης από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα(ΣΜΝ),το ρόλο των επιμορφωτικών προγραμμάτων στους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των εφήβων, το ρόλο του διαδικτύου, τους παράγοντες που επηρεάζουν το ρόλο του εκπαιδευτικού στη σεξουαλική αγωγή, την HIV λοίμωξη και τα ΣΜΝ.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής αυτής παρέμβασης, τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θεματολογία, ενώ είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να εκφράσουν τις απορίες τους και να λάβουν εμπεριστατωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που τους απασχολούν.