
Έγιναν οι Γενικές Συνελεύσεις, συγκροτήθηκαν οι Εφορευτικές Επιτροπές των τμημάτων των μαθητών και την επόμενη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές μέσα από τις οποίες προέκυψαν τα Πενταμελή Συμβούλια. Η διαδικασία συνεχίστηκε με τη σύσταση σε σώμα των συμβουλίων και την υλοποίηση της 1ης Συνεδρίασης τους.
Τον συντονισμό των διαδικασιών, την ενημέρωση των μαθητών για την νομοθεσία, καθώς και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών των Μαθητικών Κοινοτήτων και Συμβουλίων, ανέλαβαν οι Υποδιευθυντές του σχολείου κ. Αντωνοπούλου Μαρία και κ. Κόκκαλης Στέφανος.
Οι μαθητικές κοινότητες, είναι ένας παιδαγωγικός θεσμός που συνδέεται άρρηκτα με την εκπαιδευτική διαδικασία, είναι απαραίτητο να αποτελούν το χώρο για την ανάπτυξη της μαθητικής πρωτοβουλίας μέσα στο σχολείο, να αποτελούν κύτταρο δημοκρατικής ζωής, όπου με τον διάλογο και τη συμμετοχή, οι μαθητές με πνεύμα συνεργασίας, ασκούνται στη δημοκρατική διαδικασία και στη συμμετοχή τους στα κοινά, μελετώντας και προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα που τους αφορούν.
Οι δραστηριότητες των μαθητικών κοινοτήτων είναι: η μαθητική αυτοδιοίκηση, η πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων, η διοργάνωση αθλητικών αγώνων και η διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων: επιστημονικές διαλέξεις, συζητήσεις, ποιητικές ή μουσικές βραδιές, συναυλίες, εκθέσεις, θέατρο κ.ά.
Συγχαίρουμε όλους τις/τους μαθητές/τριές μας, διότι συμμετείχαν με άψογο τρόπο στις Μαθητικές Εκλογές των Πενταμελών Συμβουλίων.
Όλοι και όλες επέδειξαν σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη νομοθεσία που διέπει τις μαθητικές εκλογές, σοβαρότητα και συνεργατικότητα, αποδεικνύοντας ότι οι έφηβοι και οι νέοι μπορούν να δημιουργήσουν τις πιο δημοκρατικές κοινότητες.
Η Διοίκηση του σχολείου και σύσσωμος ο σύλλογος Διδασκόντων διευκόλυναν και στήριξαν την μαθητική κοινότητα σε αυτήν την προσπάθεια.