thumbnail

Έναρξη Ομίλου Αστρονομίας

Εκπαιδευτικοί Όμιλοι Νέα-Ανακοινώσεις

Αγαπητοί γονείς,

Στα λυκειακά χρόνια είναι αναγκαία η εντατικοποίηση της δουλειάς στο σχολείο & στο σπίτι, ώστε κάθε μαθητής/τρια να πετύχει τουςΕικόνα1 στόχους του/της. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη εργαζόμαστε από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να δίνεται η ευκαιρία στους εφήβους να αισθάνονται δημιουργικοί μέσα από ενδιαφέρουσες μαθησιακές δραστηριότητες που έχουν οι ίδιοι επιλέξει και στις οποίες συμμετέχουν προαιρετικά. Συνεχίζοντας μια εκπαιδευτική πρακτική, που έχει δώσει εξαίρετους καρπούς μαθητικής δημιουργίας το σχολείο μας προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των τάξεων τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον Όμιλο Αστρονομίας κάθε Παρασκευή 14.10-15.30, μετά το τέλος του σχολικού προγράμματος. Υπεύθυνος του ομίλου είναι ο καθηγητής του σχολείου μας  Δρ. Εμ. Αποστολάκης, Φυσικός.

Εικόνα2 1Στο πλαίσιο του Ομίλου θα οργανωθούν στο σχολείο νυχτερινές & ημερήσιες παρατηρήσεις με αστρονομικά τηλεσκόπια, για τις οποίες θα ενημερώνεστε εγκαίρως και στις οποίες θα είστε και εσείς καλεσμένοι. Η μοναδική εμπειρία της παρατήρησης μέσα από τηλεσκόπιο μένει αξέχαστη για μια ζωή.

 Η έναρξη του Ομίλου θα γίνει την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2023.

Σχετικό έγγραφο:  https://docs.google.com/document/d/1o95DLujPTqn09ovNQrGfK4uae5uMmsYd/edit?usp=sharing&ouid=105460914178570450921&rtpof=true&sd=true

Η αφίσα του Ομίλου:

1698151919482blob