Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του άξονα “Σχολείο και κοινότητα”

Δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του άξονα “Σχολείο και κοινότητα”

Εθελοντική αιμοδοσία των μαθητών του σχολείου σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής και με συμμετοχή της Πειραματικής Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Κομοτηνής.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την σημασία και την κοινωνική προσφορά της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και για τις προϋποθέσεις για ασφαλή αιμοδοσία.

Πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια της χρονιάς δύο εθελοντικές αιμοδοσίες.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του σχολείου και η δεύτερη 22 Απριλίου 2024 στον χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής.

Τεχνικές χαλάρωσης για την πρόληψη και τον έλεγχο του άγχους.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις αιτίες και τα συμπτώματα του άγχους. Παράλληλα οι ίδιοι μαθητές πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης του άγχους στην καθημερινή ζωή.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την επισκέπτρια υγείας της ΝΥ Αιμοδοσίας του γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Κομοτηνής “ Σισμανόγλειο”, κυρία Παγώνα Κόψα και την ψυχίατρο κυρία Δήμητρα Κομίνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Σύνταξη ερωτηματολογίου με θέμα το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του.

Συντάχθηκε και διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο με θέμα “το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του”. To ερωτηματολόγιο αναρτήθηκε σε ηλεκτρονική μορφή στις φόρμες Google και ο σύνδεσμος του ερωτηματολογίου είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Επίσης σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε η δράση για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών καθώς και για τον εργασιακό εκφοβισμό στους χώρους εργασίας.

Κατηγορίες

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση