Εσπερινό ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης για την ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και ενημερωτικό έγγραφο προς τους μαθητές, γονείς και κηδεμόνες απέστειλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας στα Γυμνάσια και Λύκεια.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

 


Αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ  το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός   εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, κατά Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

 


07-05-20 Επιβεβαίωση της Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων 2020 πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η προθεσμία για την ανωτέρω διαδικασία είναι από την Πέμπτη 7-5-2020 ως και την Πέμπτη 14-5-2020, ξεκινώντας με τους αποφοίτους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ενημερωτικό υλικό για τα σχολεία και το COVID19

COVID 19 – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η ενημέρωση απευθύνεται σε:
1. Διευθυντές σχολείων
2. Εκπαιδευτικούς
3. Γονείς
4. Μαθητές κάθε βαθμίδας
Το ενημερωτικό υλικό θα περιέχει Βασικές γνώσεις για όλους
1. Τι είναι το COVID 19 – τα συμπτώματα της νόσου
2. Πως μεταδίδεται
3. Τι πρέπει να κάνω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους άλλους
4. Τι πρέπει να κάνω όταν είμαι άρρωστος
Πως συμπεριφέρομαι μέσα στο σχολείο – τι πρέπει να μην ξεχνάμε (check lists)

Διαβάστε περισσότερα εδώ


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Όσοι Γονείς/Κηδεμόνες/Ενήλικοι μαθητές δεν επιθυμείτε να προσέλθουν οι μαθητές/τριες στο σχολείο λόγω υποκείμενου νοσήματος του ιδίου/της ιδίας ή λόγω ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι ή λόγω ύπαρξης ατόμου που νοσεί να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ  στο mail του σχολείου mail@epal-esp-komot.rod.sch.gr ( λόγω προβλημάτων στους διακομιστές αλληλογραφίας του ΠΣΔ αποστείλετε αντίγραφο και στο xsoulis@gmail.com ) μέχρι την Παρασκευή 08/05/2020 την επισυναπτόμενη ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Οι απουσίες των μαθητών/τριών δεν θα προσμετρηθούν για το χαρακτηρισμό της φοίτησης.
Σημείωση: ΔΕΝ είναι απαραίτητη καμία άλλη κατάθεση δικαιολογητικών ή ιατρικών γνωματεύσεων.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ


Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας   το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Γενικών Λυκείων (με το Νέο και με το Παλαιό σύστημα) και των Επαγγελματικών Λυκείων 2020.

Οι πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν   στις 26 του ίδιου μήνα. Για τα ΕΠΑΛ οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις  30 του ίδιου μήνα (σ.σ. πέρσι οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ ολοκληρώθηκαν στις 18 Ιουνίου και 20 του ίδιου μήνα για τα ΕΠΑΛ).

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το Πρόγραμμα Εξετάσεων στα Ειδικά Μαθήματα καθώς και στην Yγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.. Οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα διαρκούν δέκα ημέρες.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει ως εξής:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


09-04-2020 Αναπροσαρμογή εξεταστέας ύλης πανελλαδικών εξετάσεων 2020

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του  συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων. Επισυνάπτονται οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Πανελλαδικές αποφοίτων ΕΠΑΛ: Η εγκύκλιος για την υποβολής δήλωσης συμμετοχής στις εξετάσεις

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ έτους 2020.

Υπογράφηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η εγκύκλιος , η οποία καθορίζει τις λεπτομέρειες υποβολής δηλώσεων αιτήσεων συμμετοχής των στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ.

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αποστέλλεται με e-mail από τους υποψηφίους,από 30 Μαρτίου έως 9 Απριλίου, και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα ΕΠΑΛ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η Γραμματεία του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής θα παραμείνει ανοιχτή από τις 11/3/2020 έως και 24/3/2020 και συγκεκριμένα τις ώρες 17:30 – 20:00

Εκ της Διευθύνσεως


Οι οδηγίες σε μορφή pdf

 

Οι οδηγίες σε μορφή pdf


Κατηγορίες

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση