manufacturing-guarding-of-conveyors-figure-4

Η σημασία των πολλαπλών σημείων ελέγχου σε ένα αυτόματο σύστημα

 

 

 

Σε όλους μας είναι γνωστό, πως στις βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων χρησιμοποιείται σε μεγάλη κλίμακα ο ταινιόδρομος ( ταινία μεταφοράς ) .

Η βασική αρχή λειτουργίας ενός ταινιόδρομου είναι σχετικά απλή. Ένας ηλεκτρικός κινητήρας περιστρέφει μια “ταινία” και με την κίνηση της μεταφέρονται τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω της.

Για περισσότερες πληροφορίες για την χρησιμότητα των μπουτόν για τον έλεγχο ηλεκτρικών κυκλωμάτων, πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο και οδηγηθείτε στην σελίσα 114.

Ενότητα 3.3.3 σελίδα 114 σχολικού Βιβλίου Συστήματα Αυτοματισμών

Στις παρακάτω εικόνες φαίνεται η δομή του ταινιόδρομου και δυο μπουτόν stop

 

 

 

Στο παρακάτω βίντεο του τομέα μας ,περιγράφεται η σημαντικότητα στο να μπορούμε να ελέγχουμε ένα αυτόματο σύστημα από πολλά σημεία μέσα από το παράδειγμα της ταινίας μεταφοράς σε μια γραμμή παραγωγής εμφιάλωσης μπουκαλιών.

Για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα στην χρησιμότητα των μπουτόν για τον έλεγχο των ηλεκτρικών κινητήρων, η Γ΄ τάξη των ηλεκτρολόγων δημιούργησε , σε μια μια εφαρμογή που λέγεται padlet,  τα υλικά που χρειάζονται για να μπορούμε να εκκινήσουμε ένα τριφασικό ηλεκτρικό κινητήρα με ασφάλεια.

Σε κάθε υλικό περιγράφεται η βασική του λειτουργία. Εστιάστε την προσοχή σας στο μπουτόν start – stop.

 

Μετάβαση στο padlet.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση