Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικού κινηματογράφου

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Φωτόγραμμα» με προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου. Συγκεκριμένα:

Τα παιδιά των τάξεων Α΄ και Β΄ και Γ’ παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο». Μέσα από έξι ιστορίες, οι μαθητές προβληματίστηκαν για έννοιες όπως η αγάπη, η σοφία της ύπαρξης, η αλληλοβοήθεια. Στόχος του προγράμματος ήταν η κατανόηση από τους μαθητές πως όλοι οι άνθρωποι αποτελούν οντότητες οι οποίες εκτός από γνώσεις διαθέτουν και πληθώρα συναισθημάτων τα οποία πολλές φορές ρυθμίζουν τον τρόπο σκέψης και τη ζωή τους.

Τα παιδιά των τάξεων Δ΄ και Ε΄ και Στ’ παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό». Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν  η ευαισθητοποίηση των μαθητών, απέναντι στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και η κατανόηση για την αναγκαιότητα εξάλειψής του.

Οι μαθητές-θεατές με τα τηλεχειριστήριά τους συμμετείχαν διαδραστικά, διαμόρφωσαν τη ροή της ταινίας κι έτσι βρήκαν μόνοι τους τις λύσεις για να αντιμετωπιστούν σωστότερα προβληματικές συμπεριφορές.

   

Αφήστε μια απάντηση