MARVEL

MARVEL

Ένα Σούπερ-ταξίδι στον κόσμο των Υπερ-Ηρώων

Γιάννης Παναγιωτόπουλος (Γ3) και Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (Α5)

  Αρκετά όμως με την πραγματικότητα!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για πλαστούς κόσμους, φανταστικούς χαρακτήρες και απίθανες ιστορίες που εδώ και χρόνια μας δίνουν χαρά και συμβάλλουν στην διασκέδαση μικρών και μεγάλων.

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας “Avengers: Endgame”, κάνουμε ένα αφιέρωμα σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κόμικς και σινεμά, την MARVEL, που έχει πλάσει κάποιους από τους πιο γνωστούς υπερήρωες χαρίζοντάς μας  υπερηρωικές” στιγμές.

  Η Marvel Comics είναι  αμερικανική εκδοτική εταιρεία κόμικς, η διασημότερη ίσως στον κόσμο και η μεγαλύτερη των ΗΠΑ μαζί με τη DC Comics. Οι χαρακτήρες της είναι πασίγνωστοι, με κυριότερους τον Spider-man, τους X-Men, τους Fantastic 4, τον Hulk, τον Iron Man και τον Captain America. Η Marvel αποτελεί κομμάτι της μητρικής εταιρείας Marvel Entertainment.

Όλα ξεκίνησαν το 1939,  όταν ο εκδότης Μάρτιν Γκούντμαν ίδρυσε την  Timely Comics. Η νέα εταιρεία κυκλοφόρησε το πρώτο της κόμικς τον Οκτώβριο του ‘39, με τίτλο Marvel Comics. Στη δεκαετία του ’50 άλλαξε το όνομά της σε Atlas Comics και τελικά στις αρχές της δεκαετίας του ’60 πήρε το σημερινό της όνομα, προς τιμήν του πρώτου της περιοδικού που είχε βγάλει το 1939.

Τότε ήταν που ήρθε και η τεράστια επιτυχία με τη δημιουργία από τους Stan Lee και Jack Kirby “Fantastic 4” και την κυκλοφορία το 1961 του Fantastic Four #1 ακολουθούμενη από τη σταδιακή δημιουργία των ηρώων που αποτελούν τον κόσμο της Marvel, το ονομαζόμενο Marvel Universe. Το χαρακτηριστικό που έκανε τόσο δημοφιλείς από την πρώτη στιγμή τους ήρωές της ήταν το ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο κοινό ρεαλιστικοί υπερήρωες με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και προβλήματα, με τους οποίους μπορούσε να ταυτιστεί ο αναγνώστης. Όλοι μας, όταν κοιτάμε τον Spider-Man, βλέπουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, καθώς αυτός είναι ένας έφηβος που προσπαθεί να κάνει  φιλίες, να ερωτευτεί, να περνά καλά και να τηρεί τις υποχρεώσεις του, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να προστατεύει  καθημερινά την γειτονιά του από επικίνδυνους εχθρούς.                                                     Η Marvel Studios  είναι υπεύθυνη για τη   μεταφορά των περιπετειών αυτών από τις χάρτινες σελίδες στη μεγάλη οθόνη.     Μάλιστα, το Marvel Cinematic Universe   αποτελείται από 22 ταινίες, με την τελευταία να είναι το Avengers: Endgame, που βγήκε πρόσφατα στις κινηματογραφικές αίθουσες και αποτελεί το φινάλε για όλους τους ήρωες των ταινιών καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Τιτάνα, Θάνος.

Εμείς τα “Φυλλαράκια”, όντας φίλοι της ανάγνωσης, σας προτείνουμε να διαβάσετε τα κόμικς της Marvel, αλλά και γενικότερα να ακονίζετε το νου και το πνεύμα σας μέσω της λογοτεχνίας!

Όσο για το “Avengers: Endgame, το είδαμε και έχουμε μια σύντομη κριτική.

Δημήτρης Χατζηβρέττας (Γ3)

 

Αυτή η ταινία είναι το κερασάκι στην τούρτα και αποτελεί μια γιορτή για αυτό το ευρύ και τεράστιο σύμπαν της MARVEL. Είναι μια συναισθηματική διαδρομή από το πρώτο έως και το τελευταίο πλάνο και παρόλο που έχει ένα άτσαλο χιούμορ και κάποια “plot holes”, καταφέρνει να μας κάνει να είμαστε περήφανοι που είμαστε φαν της MARVEL. Η τελική αναμέτρηση μιλάει από μόνη της. Όλοι οι ήρωες σε μια οθόνη να μάχονται για την εξόντωση του κακού. Η αίθουσα μετατράπηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου και οι θεατές δεν σταματούσαν να κραυγάζουν, ώσπου ήρθε η ώρα να πούμε “αντίο” σε χαρακτήρες που αγαπάμε και το κοινό σώπασε από συγκίνηση. Αυτήν την ταινία την αγαπάμε.