Η Άνοιξη στην τάξη μας!
Η άνοιξη μπήκε για τα καλά στην τάξη μας και την υποδεχτήκαμε με χρώματα, μυρωδιές και πολλή φαντασία! Μιλήσαμε για την αγαπημένη αυτή εποχή του χρόνου, παρατηρήσαμε τις αλλαγές στη φύση και εκφράσαμε όλα όσα νιώθουμε με δημιουργικό τρόπο.
Τα παιδιά ζωγράφισαν πολύχρωμα έντομα — πεταλούδες, μελισσούλες, πασχαλίτσες, σκαθάρια και αραχνούλες και στόλισαν με αυτά τα παράθυρα της τάξης μας. Κάθε γωνιά γέμισε με ανοιξιάτικη ζωή, σαν να πετούσαν πραγματικά έντομα μέσα στην αίθουσα!
Δημιουργήσαμε όλοι μαζί το φόρεμα της Άνοιξης, με πολύχρωμα γκοφρέ και το διακοσμήσαμε με λουλούδια, χελιδόνια, έντομα και φύλλα. Τα παιδιά φόρεσαν με ενθουσιασμό αυτό το ξεχωριστό “φόρεμα” και κρατώντας ένα καλαθάκι, έγιναν τα ίδια… Άνοιξη! Οι φίλοι τους τους πρόσφεραν κατασκευές με θέμα την Άνοιξη που δημιούργησαν μόνοι τους για αυτό τον σκοπό.
Φυσικά χρησιμοποιήσαμε το φόρεμα και σαν κάπα αφού όλοι ήθελαν να φορέσουν το φόρεμα της Άνοιξης.
Φτιάχνοντας δώρα για να χαρίσουν στην Άνοιξη,
Παρουσιάζουν τα δώρα που έφτιαξαν για την Άνοιξη
Παράλληλα, μάθαμε για έντομα που ζωντανεύουν την εποχή αυτή: το σκαθάρι, τη μέλισσα, την πασχαλίτσα, την αράχνη και άλλα μικρά θαύματα της φύσης.
Διαβάσαμε παραμύθια που μας μιλούν για την άνοιξη και τα πλάσματά της, κάναμε βόλτες στην αυλή για να ανακαλύψουμε πραγματικά έντομα και παρατηρήσαμε πώς κινούνται και πού κρύβονται. Οι παρατηρήσεις μας έγιναν η αφορμή για περισσότερες συζητήσεις, καταγραφές, δραστηριότητες και παιχνίδια.
Η Πεινασμένη Κάμπια στην τάξη μας!
Στο μάθημα των Αγγλικών με την κυρία Βιργινία, διαβάσανε το αγαπημένο παραμύθι “The Very Hungry Caterpillar” του Eric Carle. Τα παιδιά γνώρισαν τις μέρες της εβδομάδας και τα φαγητά στα αγγλικά, ακολουθώντας το ταξίδι της πεινασμένης κάμπιας μέχρι τη μεταμόρφωσή της σε πεταλούδα.
Με πολλή χαρά δημιουργήσαν μια μεγάλη κάμπια, με το σώμα της γεμάτο ζωγραφιστά φαγητά, όπως ακριβώς στο παραμύθι! Η δραστηριότητα συνδύασε τη γλώσσα με το παιχνίδι, την καλλιτεχνική έκφραση και τη φαντασία
Μια όμορφη ανοιξιάτικη εμπειρία ήταν και το πικ- νικ στην αυλή για το πρωινό μας!
Αποφασίσαμε πως, αφού η άνοιξη μάς προσκαλεί έξω, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στην αυλή: θα δουλέψουμε με φύλλα εργασίας,, θα φτιάξουμε ιστορίες και θα παίξουμε πολλά βιωματικά παιχνίδια μέσα στη φύση.
Τέλος, Φυτέψαμε λουλουδάκια στο παρτέρι μας, φτιάξαμε στεφανάκια για την Πρωτομαγιά και μάθαμε πολλά λουλούδια της Άνοιξης δημιουργώντας μια αφίσα.
Η Άνοιξη είναι για εμάς χαρά, εξερεύνηση και δημιουργία. Και κυρίως… είναι ένας υπέροχος τρόπος να μαθαίνουμε με όλες μας τις αισθήσεις!