20171120_152030~2

 

Alea Jacta est λοιπόν, καθώς από αύριο η Δ/νση Α΄ Αθήνας μου έκανε την τιμή να με τοποθετήσει στη θέση του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α΄Αθήνας. Το θεσμό αυτό τον υπηρετώ από την πρώτη χρονιά που διορίστηκα στο δημόσιο σχολείο μέχρι σήμερα μέσα από περιβαλλοντικά προγράμματα, ημερίδες, καινοτόμες δράσεις, συνέδρια και επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ήρθε η ώρα να τον υπηρετήσω και από τη θέση του συντονιστή όλων των σχολείων της Αθήνας που υλοποιούν σχετικά προγράμματα . 

Διδάσκοντας το μάθημα της Γεωγραφίας και φτάνοντας στην ενότητα που αφορά τις Άλπεις συνηθίζω να μιλάω στους μαθητές μου για την ιστορική φράση του Καρχηδόνιου Στρατηλάτη Αννίβα ο οποίος είπε όταν τις είδε να του φράζουν το δρόμο στην πορεία του προς τη Ρώμη : Aut Viam Inveniam aut faciam (μτφρ. ή θα βρώ το δρόμο ή θα τον φτιάξω ) θέλοντας να τους δείξω ποια στάση ζωής πρέπει να κρατήσουν όταν στο δρόμο τους συναντήσουν μελλοντικά μικρά ή μεγάλα εμπόδια . Το μάθημα αυτό αποδείχθηκε και για μένα προσωπικά εξαιρετικά χρήσιμο ιδιαίτερα στο χρονικό διάστημα από τα μέσα περίπου του Ιουνίου του 2017 μέχρι και χτες.

Εύχομαι στους μαθητές μου να έχουν πρόοδο και να γίνονται όλο και καλύτεροι χαρακτήρες και άνθρωποι . Είμαι σίγουρος ότι θα μου λείψουν περισσότερο από ότι θα τους λείψω εγώ.

Εις το επανιδείν

Το μισό μιας νίκης είναι η επιλογή του πεδίου μάχης.

Το άλλο μισό είναι η επιλογή της κατάλληλης στιγμής. ( Jacques Deval ).

Αθήνα 21/11/2017

Χατζηελευθερίου Εμμανουήλ

Γεωλόγος M.Sc.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

JMW Turner – Χιονοθύελλα: Ο Αννίβας και ο στρατός του διασχίζουν τις Άλπεις (1812)