ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ

ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΛΟΓΟΣ M.Sc.

Καινοτόμες δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Δ.Ε. Α΄ Αθήνας. Μέσα από το ιστολόγιο ενημερώνεστε για τις δράσεις του γραφείου και των σχολικών μονάδων που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και για προσεχή Σεμινάρια και Ημερίδες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Τηλέφωνο: 210 7700690
Φαξ: κιν. : 6906974596
Email: perival@dide-a-ath.att.sch.gr

‘Όψεις Περιβαλλοντικής Ηθικής» Ένα εξαιρετικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης !!!! (ΦΩΤΟ & ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ)

Διοργάνωση του σεμιναρίου  από τις Δ.Δ.Ε. Α΄ & Β΄ Αθήνας με σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας zoom με εισηγήτρια τη Δρ Κυριακή Μακρή. Ευχαριστούμε τους 38 συναδέλφους για την παρουσία και τη ενεργή συμμετοχή τους στο βιωματικό εργαστήριο του 2ου μέρους που έγινε με τη χρήση του padlet!!!!

http://blogs.sch.gr/echatzie/files/2020/05/Όψεις-Περιβαλλοντικής-Ηθικής-KMaki.pdf

Επιμορφωτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, σε συνεργασία με την Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνεργάζεται με την Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, για την διοργάνωση επιμορφωτικού Σεμιναρίου με σύγχρονη εκπαίδευση
μέσω της πλατφόρμας Zoom με θέμα:
«Όψεις της περιβαλλοντικής ηθικής» την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 και ώρες 17.00-18.30.                                 Όριο συμμετεχόντων: 30 εκπαιδευτικοί 
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων : 27 Μαϊου 2020 και ώρα 14.00

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Α ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2019 – 2020

Καλώς ήρθατε στην Ψηφιακή Έκθεση των παραδοτέων έργων των σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Α ΄ Αθήνας , που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία” τη σχολική χρονιά 2019-2020.
Περιηγηθείτε και απολαύστε!

https://kids4thecity.gr/b-bathmia/

https://kids4thecity.gr/b-bathmia/?fbclid=IwAR2T5vWhNqeDH4wwE5RfrreBmNzedSoumTJ87arTGW9WsXokYlP-RC_VgTU

https://kids4thecity.gr/b-bathmia/?fbclid=IwAR1P1HBcLhfN5ZoDeuE-05Ciev_kCqcQ1o1IOPxBvdwBAxn7fekoUvaQqho

https://kids4thecity.gr/b-bathmia/?fbclid=IwAR2AemC_v0VfxYnnOvDMopsTmMU6jBoDZ-A_YzXE0F70PrJcLCGXDx0vRgo

 

Συγχαρητήρια στις σχολικές μονάδες που συμμετείχαν εν μέσω πανδημίας στη Mαθητική διαβούλευση εξ αποστάσεως μέσω εκπροσώπων των Περιβαλλοντικών τους ομάδων στις 14 & 15 / 5 / 2020

Ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας συγχαίρει θερμά τους/τις εκπροσώπους των Περιβαλλοντικών ομάδων των  παρακάτω σχολικών μονάδων καθώς και τους καθηγητές – τριες που συνέβαλλαν στην επιμόρφωση για την συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως μαθητική διαβούλευση  :

2o,19o, 22ο, 27ο, 53ο ΓΕΛ Αθηνών, 1ο ΓΕΛ Γαλατσίου, 5ο ΓΕΛ Ζωγράφου, Ειδικό Λύκειο Αθηνών, 16ο, 21ο ,38ο, 52ο, 56ο, 62ο Γυμνάσια Αθηνών, 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, 1ο και 2ο Πειραματικά Γυμνάσια Αθηνών και 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας.

Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι  συνάδελφοι-ες  και οι μαθητές-τριες τους οι οποίοι με την ταχύτατη υιοθέτηση των ψηφιακών εργαλείων διδασκαλίας και τηλεκπαίδευσης, παράλληλα με τη δημιουργία ψηφιακών τάξεων και τη σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία των γνωστικών τους αντικειμένων στους μαθητές τους, κράτησαν ενεργές ΚΑΙ τις Ομάδες που υλοποιούν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ το σχ. έτος 2019 – 2020 στη Δ.Δ.Ε. Α΄Αθήνας σε ποσοστό πάνω από 50% κατά το χρονικό διάστημα που οι σχολικές μονάδες ήταν κλειστές λόγω της πανδημίας

Ακολουθεί κείμενο από το πρόγραμμα » Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του οποίου συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών  ομάδων της Δ/νσης μας:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  η διήμερη ανοιχτή #διαβούλευση των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων. Φέτος η διαβούλευση έγινε διαδικτυακά, αφού οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την δια ζώσης διοργάνωση της στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, όπως έγινε τις προηγούμενες δύο χρονιές. Σε 6 μικρά διαδικτυακά “δημοτικά συμβούλια” περισσότεροι από 40 μαθητές μέσα από τα εφηβικά τους δωμάτια, απέδειξαν ότι τα όνειρα και η αγάπη για την πόλη δε σταματούν λόγω κοινωνικής απόστασης.

Εκπρόσωποι από 18 σχολεία* της Αθήνας επεξεργάστηκαν προβλήματα που απασχολούν καθημερινά τους δημότες της πόλης των Αθηνών.“Αξίζουν συγχαρητήρια στα σχολεία που σε αυτή την πρωτοφανή συγκυρία ανταποκρίθηκαν”, δήλωσε ο Μανώλης Χατζηελευθερίου, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας.

Στα θέματα που συζητήθηκαν, περιλαμβάνονταν η αξιοποίηση διατηρητέων κτιρίων, η δημόσια υγιεινή, η ανακύκλωση, οι έξυπνες πόλεις, η αλληλεγγύη, η προσβασιμότητα και οι ελεύθεροι χώροι. Ειδικοί αισθητήρες που θα ενημερώνουν τους οδηγούς για τις διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ, ειδικά πεζοδρόμια για τους τυφλούς, ηλιακά ποδήλατα, κάδοι ανακύκλωσης για κάθε πολυκατοικία, επιμορφωτικά ενημερωτικά σεμινάρια για τα οφέλη της ανακύκλωσης ανάμεσα στις λύσεις που προτάθηκαν.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία η οποία θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό τις επόμενες ημέρες.

*2o,19o, 22ο, 27ο, 53ο ΓΕΛ Αθηνών, 1ο ΓΕΛ Γαλατσίου, 5ο ΓΕΛ Ζωγράφου, Ειδικό Λύκειο (συμμετείχε με γραπτή τοποθέτηση που εκφωνήθηκε από τους συντονιστές), 16ο, 21ο 38ο, 52ο, 56ο, 62ο Γυμνάσια Αθηνών, 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, 1ο και 2ο Πειραματικά Γυμνάσια Αθηνών και 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Τα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Α΄Αθήνας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα »Το παιδί η πόλη και τα μνημεία» και υλοποιούν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις σχολικές τους μονάδες, συνεχίζονται και τον Απρίλιο του 2020 μέσω σύγχρονης εκπαίδευσης φυσικά.
Η επιμόρφωση των Οπτικοακουστικών Μέσων για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α΄ Αθήνας με εισηγήτρια την Βίκυ Μπέτσου, επίκουρη καθηγήτρια της Α.Σ.Κ.Τ. και με την πολύτιμη τεχνική συνδρομή της ομάδας της Τεχνόπολης, ήταν σήμερα Παρασκευή 3/4/2020 όπως και κάθε άλλη φορά εξαιρετική.
Η ασύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Edmodo συνεχίζεται από τις πρώτες μέρες της καραντίνας. ( Για να εγγραφείτε στην κοινότητα προαιρετικά και εφόσον το επιθυμείτε μεταβείτε εδώ : edmo.do/j/jsfwwu

 )

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, λόγω των εξελίξεων με την επιδημία του covid-19 για την καλύτερη  επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και Γραφείου Π.Ε. , ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τα θέματα που αφορούν την Π.Ε. και ενημέρωση  για τη υλοποίηση των προγραμμάτων,  όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πιλοτική  ψηφιακή κοινότητα των Σχολικών Δραστηριοτήτων της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Α ‘Αθήνας! Στόχος της ψηφιακής αυτής κοινότητας είναι η διαρκής διασύνδεση των εκπαιδευτικών που εκπονούν ή ενδιαφέρονται να εκπονήσουν προγράμματα Π.Ε. στις σχολικές μονάδες της Δ.Ε Αθηνών, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η επικοινωνία μεταξύ μας. και η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τα θέματα που αφορούν την Π.Ε. Στη συνέχεια και αφού αρθούν τα περιοριστικά μέτρα,  θα ενημερώνεστε και  για νέες δράσεις / σεμινάρια / συναντήσεις που θα  διοργανώνει ο Γραφείο Π.Ε.,

ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των εξελίξεων στο θέμα του κορωνοϊού COVID-19 (αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στα σεμινάρια) και αναμένοντας περαιτέρω οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ σχετικά με τη διαχείριση του ζητήματος,οι  προγραμματισμένες επιμορφώσεις και σεμινάρια του τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας για  το μήνα ΜΑΡΤΙΟ του  2020, αναβάλλονται.

Θα ακολουθήσουν  ανακοινώσεις με βάση   νεότερες οδηγίες του ΥΠΑΙΘ σχετικά με το ζήτημα .

Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους σας

3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου σεμινάριο : » Για τα θαλάσσια απορρίμματα, τα πλαστικά μιας χρήσης και την ανακύκλωση» στις 26/2/2020 17:30 – 20:30

3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου. Ένα σχολείο που φέτος υλοποιεί 5!!!! προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
1) ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ : ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
( ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑ , ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , ΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
2) ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΞΕ! ΕΜΕΙΣ; – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ (ΤΟΥ)
( ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΣΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ )
3) ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
(ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΟΜΠΟΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΖΑΓΚΟΤΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ )
4) ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΞΕ! ΕΜΕΙΣ; – ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ
(ΣΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ , ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ )
5) ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
( ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑ )
Στις φωτογραφίες διακρίνεται η ομάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα : ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ : ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων