Χρόνης Μίσσιος

Δεκ 20126

Πριν λίγες μέρες έφυγε για το ταξίδι του στο «Νεραϊδότοπο» ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος.

Εμβληματική μορφή της Αριστεράς, άσκησε κριτική στην ίδια την Αριστερά και τις διασπάσεις της, αλλά και στην κοινωνία εν γένει.

Τα όσα μάθαμε διαβάζοντάς τον ανεκτίμητα.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του «Το κλειδί είναι κάτω από το γεράνι».

»…Με πόσα πράγματα μπορεί να χαρεί και να ΄ναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος, δεν μπορείς να το φανταστείς. Απλώς, καταργήσαμε τη δυνατότητα των ατομικών επιλογών στην ευτυχία και στη χαρά, αφού υποχρεώνουμε τους ανθρώπους να ζουν με τον ίδιο τρόπο. Έτσι καταργήσαμε ή κάναμε παράλογη τη δωρεάν χαρά και απόλαυση, και αυτονόητες τις «αξίες» που μας καταδυναστεύουν και μας κάνουν δυστυχισμένους.»

Αφήστε μια απάντηση

Translate

Both English and Greek articles are going to be showing up in the present blog.

The Greek ones will mainly refer to things of interest according to my point of view. They will appear in Greek for the convenience of non-English speaking readers.

The English articles will relate to my teaching status. Interesting information and teaching material connected to the Greek syllabus and culture-specific facts of English speaking countries are some examples.

Enjoy!

Στο παρόν ιστολόγιο θα εμφανίζονται Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα άρθρα.

Τα μεν Ελληνόφωνα θα άπτονται των γενικών ενδιαφερόντων μου και θα εμφανίζονται στα Ελληνικά για να καλύπτουν και αναγνώστες που δε μιλούν Αγγλικά.

Στα Αγγλικά θα υπάρχει ό,τι σχετίζεται με την ιδιότητά μου ως καθηγήτρια, όπως πληροφορίες και υλικό σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών της Αγγλικής Γλώσσας στο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο, καθώς και θέματα που αφορούν τον πολιτισμό των Αγγλόφωνων χωρών.

Καλή περιήγηση!Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων