Μεσογειακή διατροφή

Φεβ 20187

Μεσογειακή Σαλάτα
Η Μεσογειακή διατροφή είναι μια σύγχρονη διατροφική συνήθεια αρχικά εμπνευσμένη από τις διατροφικές συνήθειες από την Ελλάδα, τη νότια Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία στη δεκαετία του 1940 και του 1950.[1] Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της δίαιτας περιλαμβάνουν αναλογικά υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου, όσπρια, ανεπεξέργαστα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, μέτρια προς υψηλή κατανάλωση ψαριού, μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων (κυρίως τυρί και γιαούρτι), μέτρια κατανάλωση κρασιού, και χαμηλή κατανάλωση κρέατος.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

WILLIAM SHAKESPEARE

Ιαν 201822

How much do you know about the famous English poet and playwright?

Watch and find out!

 

 

 

 

THE BRITISH ISLES

Ιαν 201821

Oh, God, if that’s not confusing when trying to learn about the country of your chosen language, then what is?

The following picture (taken from the Facebook group  «Steve the vagabond and silly linguist» )is a good way to visualize the separation.

I am going to give you some more pictures about the topic, interesting enough to be worth your while!

If you are interested in reading about the British Isles, do it  here .

(source: https://www.gymzn.cz/english/dum/esc/The%20United%20Kingdom%20final.pdf)

Επιστροφή! – The comeback!

Ιαν 201821

Με αφορμή το σεμινάριο etwinning που παρακολουθώ φέτος, μετά από 6 χρόνια, επιστρέφω στο blog.

Μεσολάβησαν

Με όρεξη πολλή και πανιά έτοιμα για σαλπάρισμα, σας καλωσορίζω ξανά και …

χίλια καλώς εσμίξαμε!

Το τσίρκο της πεταλούδας

Δεκ 20128

Ταινία μικρού μήκους. Αξίζει να τη δείτε.

Το σκοτεινό τρυγόνι

Δεκ 20127

Ερμηνεία από τον Σωκράτη Μάλαμα σε ποίηση Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και μελοποίηση Νίκου Μαστοράκη, Μανόλη Λιαπάκη και Κώστα Πανταζή.

Λέγε με «φίλε»

Δεκ 20126

Μαθητική ταινία μικρού μήκους από το 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.  Κατά τη γνώμη μου εξαιρετική και, όπως λέμε και εμείς οι «Αγγλικούδες», to the point!

Ας την προωθήσουμε και ας δράσουμε! Όλοι στα σχολειά μας αντιμετωπίζουμε παρόμοιες καταστάσεις.

ΟΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ (ΑΡΚΑΣ): Ο Χειρότερος Φίλος του Ανθρώπου

Δεκ 20126

Είναι ο σκύλος ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;

Όχι βέβαια, το αντίθετο. Αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση η εξαίρεση ονομάζεται Ζαχαρίας και είναι ένας ενδεκαετής σκύλος που θεωρεί μεγάλη αδικία να είναι το ίδιο γέρος με τον Γεράσιμο, τον εβδομηκονταετή ιδιοκτήτη του. Μεγάλη αδικία επίσης θεωρεί το γεγονός ότι το αφεντικό του είναι ένας φτωχός συνταξιούχος που τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να τρέφει το σκύλο του με φιλέτα. Γι’αυτούς και πολλούς άλλους λόγους αντιπαθεί, υποτιμάει και προσβάλλει συνεχώς το Γεράσιμο, ο οποίος βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που πήρε κατοικίδιο.

Ένα παράξενο ζευγάρι στη δύση της ζωής του. Μια  ιλαρή ματιά στα γηρατειά, τη μοναξιά και την ανέχεια. Ένα πικρό και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικό άλμπουμ από το μάστορα του μαύρου χιούμορ, τον Αρκά.

(Από το οπισθόφυλλο)

Οι Συνομήλικοι :Ο χειρότερος φίλος του ανθρώπου

Χρόνης Μίσσιος

Δεκ 20126

Πριν λίγες μέρες έφυγε για το ταξίδι του στο «Νεραϊδότοπο» ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος.

Εμβληματική μορφή της Αριστεράς, άσκησε κριτική στην ίδια την Αριστερά και τις διασπάσεις της, αλλά και στην κοινωνία εν γένει.

Τα όσα μάθαμε διαβάζοντάς τον ανεκτίμητα.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του «Το κλειδί είναι κάτω από το γεράνι».

»…Με πόσα πράγματα μπορεί να χαρεί και να ΄ναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος, δεν μπορείς να το φανταστείς. Απλώς, καταργήσαμε τη δυνατότητα των ατομικών επιλογών στην ευτυχία και στη χαρά, αφού υποχρεώνουμε τους ανθρώπους να ζουν με τον ίδιο τρόπο. Έτσι καταργήσαμε ή κάναμε παράλογη τη δωρεάν χαρά και απόλαυση, και αυτονόητες τις «αξίες» που μας καταδυναστεύουν και μας κάνουν δυστυχισμένους.»

Καλωσόρισμα

Δεκ 20123

Σας υποδέχομαι, φίλοι επισκέπτες, με ένα ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου. Ας το έχουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και μη, χαραγμένο βαθιά μέσα μας.

ΧΡΕΟΣ

Δε θα ήθελα να κλείσω τα μάτια δίχως να ιδω.

Δε θα ιδώ χωρίς να μιλήσω.

Και δε θα μιλήσω χωρίς

να τραβήξω το λόγο από μέσα βαθιά μου, όπως ένα

μπηγμένο μαχαίρι. Το φώς έχει μέσα του αίμα, το αίμα έχει φώς,

κι η καρδιά μου, ευτυχώς τρυπημένη απ΄’τα βλέμματα

χιλιάδων παιδιών, είναι τώρα γιομάτη

καρφωμένα μαχαίρια.

Translate

Both English and Greek articles are going to be showing up in the present blog.

The Greek ones will mainly refer to things of interest according to my point of view. They will appear in Greek for the convenience of non-English speaking readers.

The English articles will relate to my teaching status. Interesting information and teaching material connected to the Greek syllabus and culture-specific facts of English speaking countries are some examples.

Enjoy!

Στο παρόν ιστολόγιο θα εμφανίζονται Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα άρθρα.

Τα μεν Ελληνόφωνα θα άπτονται των γενικών ενδιαφερόντων μου και θα εμφανίζονται στα Ελληνικά για να καλύπτουν και αναγνώστες που δε μιλούν Αγγλικά.

Στα Αγγλικά θα υπάρχει ό,τι σχετίζεται με την ιδιότητά μου ως καθηγήτρια, όπως πληροφορίες και υλικό σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών της Αγγλικής Γλώσσας στο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο, καθώς και θέματα που αφορούν τον πολιτισμό των Αγγλόφωνων χωρών.

Καλή περιήγηση!Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων