«Στην Κυψέλη» και «Ακριβώς στις 2:00» βιβλία του Γιάννη Στεφανίδη

Με μεγάλη χαρά παρακολούθησα την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 (ζωντανά στο Youtube), δυστυχώς δεν μπορούσα να παρευρεθώ, την παρουσίαση των βιβλίων «Στην Κυψέλη» και «Ακριβώς στις 2:00»,  του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Γιάννη Στεφανίδη, σε μουσική και τραγούδια του Δρ. Μιχαήλ Κεφάλα που διοργάνωσε η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και ο Μουσικός εκδοτικός οίκος Κ. Παπαγρηγορίου – Χ. Νάκας.

Η παρουσίαση των βιβλίων περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα από διάφορα μουσικά σχήματα αποτελούμενα από 18 μουσικούς και τραγουδιστές. Θα ακουστούν τα τραγούδια των δύο βιβλίων από οργανικό σύνολο και τραγουδιστές υπό τη διεύθυνση του Δρ. Μιχαήλ Κεφάλα. Το οργανικό σύνολο και τη διδασκαλία των φωνών προετοίμασε η μαέστρος Σταματία Χωρεψιμά.

Για τα βιβλία μίλησαν οι: Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ραδιοφωνική παραγωγός του σταθμού 9,84, Γιάννης Στεφανίδης, συγγραφέας των βιβλίων, Μαρία Παπαδογιαννάκη, εικονογράφος των βιβλίων και Δρ. Μιχαήλ Κεφάλας, συνθέτης των τραγουδιών.

.jpeg«Στην Κυψέλη»

Πρόκειται για μια παραμυθένια ιστορία για παιδιά 6 – 10 ετών γεμάτη δράση, δυσκολίες, κινδύνους και αγωνία. Τα ονόματα των πρωταγωνιστών-μελισσών είναι η λέξη μέλισσα σε άλλες γλώσσες, όπως μας διευκρινίζει ο Άλεξ (Μαθητής του Γιάννη).

Κατάλληλο για άτομα με αναγνωστικές δυσκολίες και / ή προβλήματα όρασης (πλήρης αφήγηση με τα τραγούδια και τις παρτιτούρες). Επίσης το κείμενο και η αφήγηση του βιβλίου είναι και στα αγγλικά.

στις 2«Ακριβώς στις 2:00»
Μια παρέα νέων παιδιών ξεκινούν μια κοινή πορεία από τα δεκατρία στα δεκαοχτώ με όπλο τη φιλία τους. Τη ζωή τους αναστατώνει ένας άγνωστος (μεταφυσικός) επισκέπτης, η βία, ο φόβος και ο έρωτας. Πολλά τα ερωτήματά τους και οι απαντήσεις έρχονται δύσκολα.

Το μυθιστόρημα απευθύνεται σε αναγνώστες από 12 ετών και άνω, στους φίλους τους, στους γονείς τους. Θα σας κάνει να συγκινηθείτε, να γελάσετε και ίσως να φοβηθείτε. Κατάλληλο και για άτομα με αναγνωστικές δυσκολίες και / ή προβλήματα όρασης (πλήρης αφήγηση) και η μουσική μαζί με τις παρτιτούρες των τραγουδιών.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γιάννης Στεφανίδης, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1966 στην Πάτρα. Τελείωσε το Λύκειο στην Πάτρα, σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρέτησε ως δάσκαλος σε αρκετά ορεινά χωριά της Αχαΐας. Το 1998 πήγε στην Αθήνα για τις Μεταπτυχιακές Σπουδές του στην Γενική Αγωγή και παράλληλα σπούδασε Θέατρο και Θεατρικό Παιχνίδι στη Σχολή του Λάκη Κουρετζή. Διδάσκει στην Αθήνα, σε Δημοτικά Σχολεία. Δίδαξε Θεατρικό Παιχνίδι σε δημόσια σχολεία (2000 – 2004). Με τους συνεργάτες του δημιούργησε νέο είδος θεατρικού έργου, συνδυάζοντας τις τεχνικές του Κλασικού με αυτές του Μαύρου Θεάτρου (Αθήνα – Βύρωνας). Έχει γράψει επίσης τα “Λουκιανού Ικαρομένιππος” – θεατρική σάτιρα ενηλίκων – Βραβείο Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, “Όσο πατάει η γάτα” – παιδικό θεατρικό, “Τρία τέταρτα” – θεατρικό δράμα ενηλίκων.

Πηγές : Youtube, JuniorsclubΒιβλίων 3

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση