«

»

Δεκ 23 2020

Εκτύπωσέ το Άρθρο

«Ένα δέντρο μια φορά» του Ευγένιου Τριβιζά (Ταινία)

Κάθε παραμονή Χριστουγέννων, γύρω στα μεσάνυχτα, κάτι παράξενο συμβαίνει σ’ έναν απόμερο δρόμο μιας πολύβουης πολιτείας, κάτι που κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει: ένα σμάρι πυγολαμπίδες τριγυρνούν επίμονα, τρεμοσβήνοντας, λες και κάτι αναζητούν, λες και γυρεύουνε να θυμηθούνε κάτι… (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένα τρυφερό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, επικεντρώθηκε στη φιλία ανάμεσα σε ένα μαραμένο και πευκόφυτο δέντρο στο πεζοδρόμιο και ένα άστεγο μικρό παιδί.

Η ταινία με τίτλο «The boy and the tree» είναι βασισμένη στο παραμύθι «Ένα δέντρο μια φορά» του Ευγένιου Τριβιζά, αγγίζει με έναν συγκινητικό, ανθρωπιστικό τρόπο ζητήματα όπως: «Ερήμωση», «Εγκατάλειψη», «Μοναξιά», «Το αστικό τοπίο ως πηγή κοινωνικής απομόνωσης», «Φύση και πώς επιλέγουμε να το αγνοήσουμε» και «Βασική επιβίωση» ανάγκες όπως η πείνα και το καταφύγιο, για όλους εκείνους που ζουν στο περιθώριο μιας κοινωνίας που θεωρούμε δεδομένη «.

Η ταινία υλοποιήθηκε για την ΕΡΤ (2009) σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Ράππα και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Τραγουδούν η Φωτεινή Δάρρα και ο Μπάμπης Τσέρτος

Πηγές: Βιβλίο, youtube

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/archives/4170

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων