Lino : Διαδικτυακός Πίνακας Ανακοινώσεων

Το Lino (www.linoit.com ) είναι ένα δωρεάν, εύχρηστο και απλό ψηφιακό εργαλείο, για τη δημιουργία ενός πίνακα ανακοινώσεων και σημειώσεων για προσωπική ή δημόσια χρήση.

Χρησιμοποιείστε το από τον υπολογιστή σας , το κινητό σας ή το ipad. Υπάρχει και έκδοση lino Premium, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προηγμένες λειτουργίες του lino

Η δημιουργία πινάκων με το Lino μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο από τον εκπαιδευτικό όσο και από τους μαθητές για:

  • Ανάρτηση εκπαιδευτικού ψηφιακού υλικού (π.χ. σημειώσεις μαθήματος, φωτογραφίες και βίντεο για εκπαιδευτικές εργασίες) , για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά αλλά και ομαδικά (συνεργατική μάθηση).
  • Έκφραση απόψεων – σχολιασμός των μαθητών για ένα θέμα (π.χ. διαδίκτυο, περιβάλλον, φτώχεια, Bullying), προσθέτοντας τα δικά τους post-it
  • Δημιουργία ενός πίνακα με ανακοινώσεις, φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία σχετικά με το θέμα μιας ομαδικής εργασίας (project).
  • Ανάρτηση φωτογραφιών από μια εκδρομή, εκπαιδευτική δράση ή εκδήλωση της τάξης.

Μπορείτε αρχικά να δοκιμάσετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας την δωρεάν «free» δυνατότητα, όπου δεν απαιτείται εγγραφή, αλλά για να διατηρήσετε τη δημιουργία σας πρέπει να κάνετε εγγραφή (sing in).

Για την εγγραφή σας  (sing in), δίνεται η δυνατότητα χρήσης των λογαριασμό σας στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter) ή με λογαριασμό google.

 

 

 

Ξεκινώντας τη δημιουργία του πίνακα σας «create a new canvas» δίνεται τίτλο, επιλέγετε το φόντο (background), ποιοι θα έχουν πρόσβαση (acceess to cavas – publicity) και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες (details) για την προώθηση του πίνακά σας.

 

Πατήστε στη συνέχεια «create a canvas» και θα μεταφερθείτε στον κενό πίνακα σας όπου θα προσθέσετε τις ανακοινώσεις – σημειώσεις σας πολύ εύκολα.

 

 

 

Στην πάνω δεξιά γωνία του πίνακα θα εμφανιστούν οι επιλογές που έχετε από αυτοκόλλητα (post-it) και κάνοντας κλικ επάνω σε αυτό που επιθυμείτε, θα προστεθεί – δημοσιοποιηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων, αφού προσθέσετε και επεξεργαστείτε το κείμενο της ανακοίνωσή σας.

Δίνεται η δυνατότητα να αλλάξετε το χρώμα, το μέγεθος των γραμμάτων του κειμένου σας, να προσθέσετε φωτογραφία, να ορίσετε ημερομηνία δημοσίευσης και λέξεις – κλειδιά (tags).

Επιλέγοντας την αντίστοιχη δυνατότητα κάτω από τα post-it μπορείτε να επισυνάψετε εικόνες , βίντεο (YouTube ….), αρχεία και υπερσυνδέσμους προσθέτοντας και κείμενο.

Τα αυτοκόλλητα σας (post-it) μπορείτε να τα περιστρέψτε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση επιθυμείτε.

Έχετε τη δυνατότητα να μοιραστείτε τη διεύθυνση (URL) του πίνακα σας με άλλους μεμονωμένους χρήστες για να έχουν πρόσβαση στις δημοσιεύσεις, όταν ο πίνακάς σας είναι «Δημόσιος» (Public Canvases).

Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα (create group) π.χ. μαθητών,  όπου θα μοιράζεστε τους πίνακες που δημιουργείτε.

Οι πίνακες που δημιουργείτε στο lino, μπορούν να ενσωματωθούν στην προσωπική ιστοσελίδα σας ή την ιστοσελίδα του σχολείου.

Οδηγίες για τη χρήση του lino μπορείτε να δείτε και στο Βίντεο :

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση