ΕΠΑΛ : Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2018

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβάλλουν Μηχανογραφικό,  θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 16-7-2018.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι αφού απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), με αυτόν θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση   http://exams.it.minedu.gov.gr  για επεξεργασία και οριστική υποβολή του μηχανογραφικού τους

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Οι υποψήφιοι καλό είναι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε με εγκύκλιο του ότι για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ. τον Ιούλιο μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής (Δευτέρα 16-7-2018),  τα Λύκεια θα λειτουργήσουν ως εξής :

Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον
τη Δευτέρα 9-7-2018 καθώς και τη Δευτέρα 16-7-2018, με την παρουσία του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή (ή του αναπληρωτή αυτών) και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  •  Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ του 2018, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΕΠΑΛ τα έτη 2016 ή 2017, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Μαρτίου είχαν δηλώσει υποψηφιότητα για νέα εξέταση και τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων προσέρχονται στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και εφόσον το δικαιούνται, όσοι δηλαδή είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ το 2016 ή το 2017.

  • Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις σχετικές ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ

  • Η εγκύκλιος «Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΕΠΑΛ έτους 2018» (Φ152/103383/Α5/22-6-2018)
  • Η εγκύκλιος «Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.)» (Φ251/108095/Α5/29-6-2018)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση