«

»

Οκτ 09 2016

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Γεύση από τη μαγεία της Χαλκιδικής (Βουρβουρού και Δρένια)

xalkidikiΤο μικρό αλλά μαγευτικό ταξίδι στην πανέμορφη Χαλκιδική θα σας συναρπάσει.

Δείτε από ψηλά την «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας, μια συστάδα έξι νησιών που δημιουργούν μια πανέμορφη εξωτική αγκαλιά και βρίσκονται ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Ονομάζονται Δρένια (ή Γαϊδουρονήσια) και βρίσκονται απέναντι από την Ουρανούπολη.

Τα νερά έχουν απίστευτα χρώματα, σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και τιρκουάζ και είναι ρηχά και φιλικά για κολύμπι.

Τα δύο μικρότερα νησάκια διαθέτουν δικές τους, «ιδιωτικές» παραλίες και βράχια που εξασφαλίζουν την απαραίτητη σκιά για τον επισκέπτη.  Όλα τα νησάκια μαζί δημιουργούν μια μεγάλη «γαλάζια λίμνη» που μαγεύει και είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Απολαύστε μια μαγική πτήση πάνω από τη θάλασσα με τα «παγωμένα κύματα».

Βρίσκεται στη Βουρβουρού, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και είναι ένα τοπίο που μοιάζει βγαλμένο από πίνακα, καθώς τα κύματα και τα αβαθή νερά έχουν δημιουργήσει μέσα στη θάλασσα μικρούς λοφίσκους άμμου που έχουν πάρει τη μορφή των «παγωμένων» κυμάτων.

Επίσης διακρίνεται η εξωτική παραλία Καρύδι, που βρίσκεται κοντά στη Βουρβουρού. Τα τυρκουάζ χρώματα και το πράσινο που έχει η περιοχή μαγεύουν και η επίσκεψη στο μέρος αποτελεί μια εκπληκτική εμπειρία.

Πηγές: News247 / Haanity

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/archives/3242

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων