«Οι θησαυροί της Ζακύνθου», το βραβευμένο timelapse βίντεο

zakynthosΤο εκπληκτικό βίντεο του Πολωνού Maciej Tomków, «Οι θησαυροί της Ζακύνθου – Treasures of Zakynthos», που αναδεικνύει την ομορφιά του νησιού των Επτανήσων, αναδείχθηκε ως το καλύτερο Timelapse βίντεο στο Los Angeles Independent Film Festival (2015).

Οι «Θησαυροί της Ζακύνθου» είναι μια ταινία, χρησιμοποιώντας την τεχνική timelapse, στα πιο όμορφα μέρη του ελληνικού νησιού – Ζάκυνθος. Μερικά από τα μέρη που απεικονίζονται σε αυτό είναι τυπικοί τουριστικοί προορισμοί, ενώ άλλα είναι μοναδικά, ήσυχα και μαγευτικά.

Το πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο χρειάστηκε πολύ κόπο για να πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν τέσσερα ταξίδια στη Ζάκυνθο, 840 ώρες και 2.000 χιλιόμετρα οδήγησης στο νησί και 28 μέρες λήψεων. Σε όλο αυτό το ταξίδι χρειάστηκε να κουβαλά φωτογραφικό εξοπλισμό 100 κιλών, ενώ γέμισε σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 3TB. Μετά τις λήψεις χρειάστηκαν 380 ώρες post-production.

Παρακολουθήστε δύο βίντεο από τις προετοιμασίες και τις λήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στο νησί για την ολοκλήρωση του βίντεο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση