«

»

Μαΐ 06 2015

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων Α ́ και Β ́ τάξεων Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ για το 2014-2015

ypdvmth_15

Κατεβάστε την ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας /Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης / Τμήμα Α΄ με  Αρ. Πρωτ: Φ4/66645/Δ4 /29-04-2015 και θέμα: «Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερησίων και Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2014-2015» αναφέρει τα εξής:

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πράξη 69/25-11-2014 του Δ.Σ.), σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες που αφορούν στον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων των Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερησίων και Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2014-2015.

Σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης και την προαγωγή των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων (Ημερήσιων & Εσπερινών) Επαγγελματικών Λυκείων και ειδικότερα όσον αφορά τις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ και Β΄ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων ισχύουν τα κάτωθι:

Τα θέματα των γραπτών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις. Οι ερωτήσεις είναι ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του ΙΕΠ, διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας. Οι μαθητές απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα.

  1. Για κάθε θέμα καθορίζεται ορισμένη βαθμολογία. Σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό κατανέμεται ισότιμα στις επιμέρους ερωτήσεις, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε μια από αυτές.

Η εγκύκλιος αναφέρει τον τρόπο αξιολόγησης των εξής μαθημάτων:

  • Α΄Τάξη Ημερήσιου ΕΠΑΛ

– Πολιτική Παιδεία 

Σημείωση:

  • Όσον αφορά στον τρόπο αξιολόγησης των υπολοίπων μαθημάτων της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ., αυτός καθορίζεται στο Π.Δ. 79/2014 (Α΄ 123) σε συνδυασμό με τα αναφερόμενα στην υπ΄αριθμ. πρωτ. Φ8/42720/Δ4/16.03.2015 εγκύκλιο της Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΟΠΑΙΘ σχετικά με την παύση της ισχύος της Τράπεζας Θεμάτων και του ορισμού των θεμάτων αποκλειστικά από τους διδάσκοντες το μάθημα.
  • Β΄Τάξη Ημερήσιου & Εσπερινού ΕΠΑΛ

Νέα Ελληνική Γλώσσα 

Νέα Ελληνική Λογοτεχνία 

Άλγεβρα και Γεωμετρία 

Φυσική 

Χημεία 

Θρησκευτικά 

Πολιτική Παιδεία ( Β΄ Τάξης Εσπερινού ΕΠΑ.Λ )

Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ

Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά)

Φυσική Αγωγή

  • Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού, Τομέων και Ειδικοτήτων

Για την αξιολόγηση των μαθητών στα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού, Τομέων και Ειδικοτήτων της Β΄ Τάξης Ημερησίων και Β΄ Τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα ισχύσει ό,τι προβλέπεται για τα μαθήματα ειδικοτήτων στο Π.Δ. 50/2008 και στις τροποποιήσεις του.

Όσον αφορά τον τρόπο, τη διαδικασία και τα θέματα εξέτασης στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου για τη Β΄ Τάξη ΕΠΑ.Λ., από το σχολικό έτος 2014-2015 ισχύει αναλογικά ό,τι προβλέπεται στο Π.Δ. 50/2008 και τις τροποποιήσεις του.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/archives/2360

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων