Η Προσευχή της Γραμματέως

Το κείμενο που ακολουθεί χρησιμοποιήθηκε σε επιμορφωτικό σεμινάριο γραμματέων. Μέσα σε λίγες γραμμές παρουσιάζει όλο το φάσμα των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και αρμοδιοτήτων που πρέπει να έχει μια σύγχρονη γραμματέας.

“ Θεέ μου βοήθησε με να έχω μνημονικό ελέφαντα ή ένα μνημονικό που να κρατά τρία ολόκληρα χρόνια.Με κάποιο μικρό θαύμα να τα κάνω όλα με μιας, να απαντώ συγχρόνως σε 4 τηλέφωνα και να δακτυλογραφώ το γράμμα που πρέπει να φύγει σήμερα, ακόμη κι όταν ξέρω ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί πριν από αύριο.

Θεέ μου μην μ΄ αφήνεις να χάνω την υπομονή μου, όταν ψάχνω όλους τους φακέλους για να βρω κάτι, όταν αυτό βρίσκεται πάνω στο γραφείο του διευθυντή μου.

Θεέ μου, βοήθησε με να καταλαβαίνω και να εκτελώ όλες τις οδηγίες χωρίς εξηγήσεις. Βοήθησέ με να γνωρίζω, χωρίς να μου το πουν, που βρίσκεται ο Προϊστάμενός μου, τι κάνει και πότε θα επιστρέψει.

Και όταν έρθει το τέλος του χρόνου, δώσε μου την προνοητικότητα να μην καταστρέψω, ακόμη και όταν έχω λάβει τέτοια εντολή τα αρχεία που θα μου ξαναζητήσουν σε λίγες μέρες.

Θεέ μου, βοήθησές με να καταλαβαίνω όλες τις παραγγελίες για τον διευθυντή μου ακόμη και όταν τα ονόματα είναι  “ακαταλαβίστικα” ή λέγονται από ψιθυριστές ………

Θεέ μου, συγχώρεσε μου τέλος τα μικρά ψέματα που αναγκάζομαι να λέω….. Στο κάτω – κάτω  κανείς δεν τα πιστεύει.”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση