«

»

Οκτ 28 2014

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου : Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

epal_sidir_football_web2Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου συμμετείχαν με μαζικό και ενθουσιώδη τρόπο στις αθλητικές δραστηριότητες που διεξήχθησαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα, από φέτος, η 6η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. Για τη φετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Βασική επιδίωξη των συγκεκριμένων σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν, να αποκομίσουν από τη διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. Ταυτόχρονα να έλθουν σε επαφή, να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν άτομα που προέρχονται από διαφορετικές φυλές, εθνικότητες και κοινωνικές ομάδες.

Έτσι, οι μαθητές του σχολείου μας, με τη καθοδήγηση του καθηγητή τους Φυσικής Αγωγής κ. Λάππα Δημήτριο αλλά και των υπολοίπων εκπαιδευτικών, πλημμυρίζοντας τον αύλειο χώρο του σχολείου, έδωσαν το δικό τους μήνυμα στον εορτασμό της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, συμμετέχοντας σε πρωταθλήματα ΠοδοσφαίρουΚαλαθοσφαίρισηςΠετοσφαίρισης, και Αντισφαίρισης.

Οι παραπάνω δραστηριότητες σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών ανεξαρτήτως εθνικότητας, ικανότητας, και φύλου (μικτές ομάδες).

Η ημέρα της 6ης Οκτωβρίου κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη και απέδειξε περίτρανα ότι ο αθλητισμός στα πλαίσια της σχολικής ζωής, μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο μέσο προκειμένου να αποδεχθεί κανείς τη διαφορετικότητα και το σεβασμό στο συνάνθρωπο.

epal_sidir_basketball_web2

 

 

epal_sidir_basketball_web1

 

epal_sidir_volley_web2

 

 

epal_sidir_tennis_web2

 

 

epal_sidir_tennis_web1

 

 

epal_sidir_tennis_web3

 

 

epal_sidir_mathites_web1

 

Πηγή: «Εφηβικές Ανησυχίες«

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/archives/1953

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων