“Fortissimo” : Το εκρηκτικό γυναικείο Electric String Quartet

fortissimoΤο εκρηκτικό γυναικείο Electric String Quartet Fortissimo αποτελείται από τέσσερις ταλαντούχες κοπέλες (Μαρία Εκλεκτού, Μαρία Μητριζάκη, Κέλυ Βασιλειάδου και την Σύλβια Σουπίλα) , διπλωματούχες μουσικούς και μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών της Θεσσαλονίκης.

Τόσο οι κοινοί στόχοι όσο και η φιλία των κοριτσιών από τα παιδικά τους χρόνια, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του κουαρτέτου. Πειραματίστριες, σε διαρκή αναζήτηση για το καινούργιο, συνδυάζουν την διαχρονικότητα του κλασσικού με την φρεσκάδα του μοντέρνου.

Τα τελευταία χρόνια, με τις εμφανίσεις τους σε μουσικές σκηνές, συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, έχουν συναρπάσει το κοινό και έχουν αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Έχουν λάβει μέρος σε εκδηλώσεις στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Κρατικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, στο ιστορικό φρούριο Φιρκά στα Χανιά, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, στο νησί της Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, στο κάστρο της Πύλου, στο Costa Navarino στην Καλαμάτα, στο Ιτς Καλέ την Ακρόπολη των Ιωαννίνων, στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στην Κω, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας, αφού ταξίδεψαν στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας συναυλίες σε Λονδίνο, Παρίσι, Ισπανία (Κανάρια Νησιά), Κωνσταντινούπολη, Κύπρο, Σκόπια, Βουλγαρία, Βέλγιο και Βραζιλία.

Το C Music TV, κανάλι που παρουσιάζει video κλασσικής, κινηματογραφικής και chill-out μουσικής, με έδρα το Λονδίνο και μετάδοση σε όλο τον κόσμο, ψηφίστηκε για τρίτη φορά στα Eutelsat TV Awards 2013 νικητής στην κατηγορία “Best Music Channel”, διάλεξε αποσπάσματα από το video clip των Fortissimo “Electric Storm” για δύο από τα promo video τους.

Τον Μάρτιο του 2005 οι FORTISSIMO προκάλεσαν αίσθηση στην τελετή έναρξης του Final Four Champions League Volley όπου τις είδαν σε απευθείας σύνδεση τηλεθεατές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο συνδύασαν έργα κλασσικής μουσικής με μοντέρνους ηλεκτρικούς ήχους ξεσήκωσε ένα στάδιο γεμάτο με 8.000 άτομα που χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό.

Έχουν εμφανιστεί σε σημαντικές τηλεοπτικές εκπομπές (Λαζόπουλος, X Factor, Ράδιο Aρβύλα, μέσω ERTSAT στην εκπομπή Διασπορά της ΕΡΤ3, με την Ελίτα στην Κύπρο κ.ά.) όπου έκλεψαν τις εντυπώσεις με την δυναμική τους εμφάνιση και το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο. Έχουν συνεργαστεί για δισκογραφικούς λόγους με το συγκρότημα Δυτικές Συνοικίες με τους Troublemakers στο δίσκο Too Much Ain’t Never Enough και για την τηλεοπτική αναμετάδοση των βραβείων «Άνδρες της Χρονιάς 2008» του περιοδικού STATUS με τους ONIRAMA.

Τον Οκτώβριο του 2010 άνοιξαν οι τη συναυλία των Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μαζί με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers και τον Μάιο του 2011 ήτανε το support group στη συναυλία των Deep Purple.

Επίσημες Ιστοσελίδα: www.fortissimo.gr / Facebook:Fortissimo

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση