«

»

Μαΐ 01 2014

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Πολιτική Παιδεία : Πρόγραμμα Σπουδών 2014-2015

politiki_paideia_biblio

Πρόγραμμα Σπουδών Πολιτικής Παιδείας

Στο ΦΕΚ 932/14-04-2014 τεύχος Β΄δημοσιεύεται η Απόφαση-Εγκύκλιος  53243/Γ2 του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος Πολιτική Παιδεία (Οικονομία, Πολιτικοί Θεσμοί και Αρχές Δικαίου και Κοινωνιολογία) Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου«.

Το πρόγραμμα αυτό θα ισχύει το σχολικό έτος 2014-2015 και είναι προάγγελος της ύλης του νέου βιβλίου που ετοιμάζει το Υπουργείο για το συγκεκριμένο μάθημα.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των μαθητών αναφέρει ότι «Επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση του μαθητή πρέπει να
είναι εξατομικευμένη και να αφορά το μαθητή συνολικά ως προσωπικότητα και όχι μόνο την επίδοσή του.
Ο εκπαιδευτικός οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός κατά την αξιολόγηση των μαθητών. Ειδικότερα, όσον αφορά τη χαμηλή βαθμολογία, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι η χαμηλή βαθμολογία εισπράττεται από το μαθητή και τους γονείς ως αποτυχία, προκαλεί συναισθήματα αβεβαιότητας και μειονεξίας και μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην προσωπικότητά του.

Το μεγάλο ποσοστό μαθητών με χαμηλή βαθμολογία οδηγεί σε αποτυχία, για την οποία δεν ευθύνονται μόνο οι μαθητές, αλλά και οι διδάσκοντες και όλο το εκπαιδευτικό σύστημα. Επισημαίνεται ότι, αν ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να είναι επιεικής μια φορά, χρειάζεται να είναι δίκαιος εκατόν μία φορές. Ο Καντ μας λέει πως ο μαθητής εξεγείρεται όταν ο εκπαιδευτικός κάνει διακρίσεις, όταν όλοι οι μαθητές δεν υπάγονται στον ίδιο κανόνα. Δεν χρειάζεται λοιπόν χαμηλή, αλλά ούτε και υψηλή βαθμολογία. Χρειάζεται δίκαιη βαθμολογία. Μια τέτοια βαθμολογία πρέπει να έχει περίπου την κανονική κατανομή, σύμφωνα με την καμπύλη Gauss.»

Κατεβάστε το ΦΕΚ με το πρόγραμμα σπουδών κάνοντας κλικ στην εικόνα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/archives/1573

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων