Μάθετε εύκολα το “Τυφλό σύστημα” πληκτρολόγησης

typeΒΗΜΑ 1 : Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στα πλήκτρα

Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο πληκτρολόγιο.Βάλτε το αριστερό μικρό δάκτυλο σας στο “Α” και δεξιά το μικρό σας δάχτυλο στο ερωτηματικό.Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας σε κάθε διαδοχικό πλήκτρο και τοποθετήστε τους αντίχειρες σας στο μεγάλο πλήκτρο κάτω από τα γράμματα (μπάρα).

Τα πλήκτρα Φ (F) και Ξ (J), στα περισσότερα πληκτρολόγια έχουν μικρές εξοχές για να αναγνωρίζετε εύκολα πού τα δύο δάχτυλα των δεικτών του χεριού σας, θα πρέπει να παραμείνουν χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξουμε προς τα κάτω.

ΒΗΜΑ 2 : Μάθετε τα πλήκτα του αριστερού χεριού

Ο αριστερός δείκτης ελέγχει τα Φ, Γ, Ρ, Τ, 4, 5, Ω και Β (F, G, R, Τ, 4, 5, V και Β). Το αριστερό μεσαίο δάχτυλο ελέγχει τα Δ,Ε,3, και Ψ (D, E, 3, και C). Το αριστερό δάχτυλο δαχτυλιδιών (παράμεσος) ελέγχει τα Σ, ς, 2 και Χ (S, W, 2, και x). Το αριστερό μικρό δάκτυλο ελέγχει τα Α, ;, 1, Ζ και το SHIFT (Α, Q, 1, Ζ, και SHIFT).

ΒΗΜΑ 3: Μάθετε τα πλήκτρα του δεξιού χεριού

Ο δεξιός δείκτης ελέγχει τα Ξ, Η, Θ, Υ,6,7,Μ και Ν (J,H, U,Y, 6,7,M και N). Το δεξιό μεσαίο δάχτυλο ελέγχει τα Κ,Ι, 8 και κόμμα (K,I, 8 και κόμμα).  Το δεξιό δάχτυλο δαχτυλιδιών (παράμεσος) ελέγχει τα Λ,Ο,9 και Τελεία (L,O,9 και Τελεία. Το αριστερό μικρό δάκτυλο ελέγχει τα  οξεία (΄), Π, Μηδέν, κάθετος (/) και SHIFT (Ερωτηματικό (;), P, Μηδέν, κάθετος (/) και SHIFT).

ΒΗΜΑ 4: Χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας

Πατήστε το πλήκτρο διαστήματος με το δεξί αντίχειρα.

ΒΗΜΑ 5 : Μάστερ τα πλήκτρα shift

Πατήστε το πλήκτρο Shift ενώ ταυτόχρονα πατήστε το γράμμα της επιλογής σας για να πληκτρολογήσετε ένα κεφαλαίο γράμμα. Εάν η επιλογή του γράμματος δεν σας βολεύει από το δεξί χέρι, χρησιμοποιήστε το αριστερό πλήκτρο Shift, και το αντίστροφο.

ΒΗΜΑ 6Καθίστε με ίσια την πλάτη

Καθίστε με ίσια την πλάτη και με τα δύο πόδια στο πάτωμα. Τοποθετήστε την καρέκλα και το πληκτρολόγιο σας, έτσι ώστε τα χέρια σας να είναι σε γωνία 90 μοιρών και να είναι παράλληλα προς τα πόδια σας. Κρατήστε τους αγκώνες σας δίπλα στο σώμα σας και σε ευθεία με το κεφάλι σας.

Προσπαθήστε να μην κοιτάξετε κάτω στα πλήκτρα.

ΒΗΜΑ 7 : Πρακτική

Μπορείτε να κάντε πρακτική με ελεύθερη σε απευθείας σύνδεση σας με επίσκεψη ιστοσελίδων που προσφέρουν μαθήματα πληκτρολόγησης.

Συμβουλή: Μην απογοητεύεστε, η εκμάθηση θέλει υπομονή και επιμονή.

Διαβάστε επίσης: Προγράμματα εκμάθησης τυφλού συστήματος πληκτρολόγησης

Πηγή: www.howcast.com / Εργασίες Σύγχρονου Γραφείου (Βιβλίο ΕΠΑΛ)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση