Λουλούδι της Ερήμου (Desert Flower)

desert flower

Η ταινία “Λουλούδι της Ερήμου” – Desert Flower – (2009) αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου που αποτελεί την βιογραφία του γνωστού μοντέλου Γουόρις Ντίρι.

Η Ντίρι είναι σήμερα παγκοσμίως γνωστή μέσα από την ιστορία της αλλά και ως Πρέσβειρα του ΟΗΕ.

Πραγματευόμενη ταυτόχρονα πολλά θέματα, η ταινία αγγίζει το «έθιμο» του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων των κοριτσιών σε μικρή ηλικία προκειμένου να μείνουν…αμόλυντες, τις αγωνίες μιας κοπέλας σε ξένη χώρα που δεν γνωρίζει τη γλώσσα, αλλά και το κυνήγι-ανάγκη του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Υπόθεση ταινίας

Η δωδεκάχρονη Waris ζει σ` ένα χωριό νομάδων στην έρημο της Σομαλίας . Όταν καταλαβαίνει ότι ο πατέρας της έχει αποφασίσει να την παντρέψει με έναν εβδομηντάχρονο βοσκό, το σκάει από το σπίτι της και πηγαίνει στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου στη γιαγιά της.

Εκείνη όμως, ντροπιασμένη από την συμπεριφορά της εγγονής της, δεν την κρατά κοντά της αλλά τη στέλνει εσώκλειστη να δουλέψει ως καθαρίστρια στην πρεσβεία της Σομαλίας στο Λονδίνο, κοντά σε κάποιους συγγενείς.

Για τα επόμενα χρόνια η νεαρή Waris ζει σε κατάσταση αιχμαλωσίας μέσα στην πρεσβεία μέχρι την ημέρα που ξεσπά εμφύλιος στην πατρίδα της και όλοι οι αξιωματούχοι τρέπονται σε φυγή. Ξαφνικά βρίσκεται να περιφέρεται μόνη με μια βαλίτσα με τα ελάχιστα υπάρχοντά της, για πρώτη φορά στους δρόμους του Λονδίνου.

Βρίσκει δουλειά ως καθαρίστρια σε ένα εστιατόριο, αλλά σύντομα η τύχη θα της χαμογελάσει όταν τραβά την προσοχή του διάσημου φωτογράφου Terry Donaldson. Από εκείνη τη στιγμή και με τη βοήθεια της καλής της φίλης Marylin, η ζωή της θα αλλάξει για πάντα…….
  • Σκηνοθεσία: Sherry Horman
  • Σενάριο: Sherry Horman, Smita Bhide (διασκευή), Waris Dirie (μυθιστόρημα)
  • Ηθοποιοί: Liya Kebede (Waris Dirie), Sally Hawkins (Marylin), Craig Parkinson (Neil), Meera Syal (Pushpa Patel), Anthony Mackie (Harold Jackson), Juliet Stevenson (Lucinda), Timothy Spall (Terry Donaldson)

Δείτε ολόκληρη την ταινία κάνοντας  κλικ ΕΔΏ 

 

Πηγές: www.myfilm.gr / www.sevenart.gr / www.ishow.gr /

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση