Master Classes

Ξεπέρασαν τις 250 οι αιτήσεις για τα Master Classes… Μήπως να κάνεις αίτηση;

 

 

 

Master Classes: Ξεπεράσαμε τις 250 αιτήσεις!

 

 

Λίγες μέρες έχουν μείνει ακόμα για να κάνεις αίτηση…

Κλείνουμε 11 χρόνια μαθημάτων! 11 χρόνια ανάπτυξης Δεξιοτήτων & 11 χρόνια Διαφοροποιημένης εκπαίδευσης!

Τα master classes είναι το πρώτο πρόγραμμα για Χαρισματικά παιδιά στην Ελλάδα και αποτελεί πρόγραμμα εμπλουτισμού της ύλης για παιδιά από Α Δημοτικού μέχρι Γ Γυμνασίου, ενώ τμήματα θα δημιουργηθούν σε Αθήνα, Κόρινθο και διαδικτυακά για την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη φαντασίας, κριτικής ικανότητας, δημιουργικότητας, συνεργασίας, ηγετικών χαρακτηριστικών, επικοινωνίας, συγκέντρωσης και ανθεκτικότητας.

Το πρόγραμμα χωρίζεται εξ ίσου σε ετήσια project της επιλογής των παιδιών, τα οποία αναλαμβάνουν σε ομάδες, και σε γνωστικό αντικείμενο που επιλέγουμε εμείς για αυτά έτσι ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά όλο το εύρος των γνωστικών αντικειμένων!

 

Αυτή θα είναι η εμπειρία της χρονιάς!
Εσύ θα πάρεις μέρος;

 

Δε θες να το χάσεις! Κάνε αίτηση τώρα!

Αιτήσεις μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου

 

 

Κάνε αίτηση τώρα!

 

 

Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και τελειώνουν τον Ιούνιο και γίνονται κάθε εβδομάδα.

 

Για να πάρουν μέρος τα παιδιά στο πρόγραμμα περνούν από μία διαδικασία αξιολόγησης που θα εξασφαλίσει ότι τα παιδιά έχουν να κερδίσουν από το πρόγραμμα και δε θα ματαιωθούν καθώς είναι απαιτητικό.

 

Θα υπάρχουν τμήματα σε Αθήνα (βόρεια και νότια προάστια), Κόρινθο και διαδικτυακά για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Κάνε αίτηση και θα μάθε για όλες τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων!

 

 

Το Out of the Box Challenge έφτασε στο τέλος του για το 2022!

 

 

Η Γ’ φάση του διαγωνισμού για μαθητές δημοτικού, φέτος, είχε θέμα: «Πώς θα κάνουμε τον κόσμο μας λίγο πιο δίκαιο».

 

Οι 20 μαθητές που προκρίθηκαν σε αυτό το Equality Hackathon, από τους 3.000 που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, έπρεπε να κατανοήσουν σε βάθος τις διαφορετικές κατηγορίες δικαιωμάτων των ανθρώπων, να αναγνωρίσουν ομάδες που ουσιαστικά στερούνται την πρόσβαση στα δικαίωματά τους και να προτείνουν τεχνολογικές λύσεις που θα περιορίσουν αυτό το πρόβλημα.

 

Η ομάδα που κέρδισε στον Επιταχυντή και το Hackathon του 2022 ήταν οι ThunderStick! 

 

Μία ομάδα που σχεδίασε ένα έξυπνο μπαστούνι για τυφλούς, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει κενούς χώρους με τη χρήση μίας περιμετρικής διάταξης supersonic αισθητήρων και να οδηγεί τον χρήστη της προς αυτούς. Για τη λειτουργία του, το ThunderStick έχει ενσωματωμένη σφαίρα-ρόδα στην απόληξή του που μπορεί να περιστρέφεται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις και τραβά ελαφρά τον χρήστη του προς την σωστή κατεύθυνση για να αποφύγει τα εμπόδια. Με αυτόν τον τρόπο, η χρήση του φαίνεται αβίαστη και ελάχιστα παρεμβατική. Η κίνηση της σφαίρας παράγει ηλεκτρισμό που χρησιμοποιείται για τη μερική επαναφόρτιση της μπαταρίας λιθίου του μπαστουνιού κάτι που εξασφαλίζει μερική ενεργειακή αυτονομία.

 

Για την ενίσχυση της απόδοσής του μπαστουνιού, οι αισθητήρες συνδυάζονται και με μία έξυπνη κάμερα η οποία, με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, μπορεί να αναγνωρίζει τα εμπόδια που συναντά στον δρόμο του ο χρήστης και να τον ενημερώνει τόσο για το είδος τους όσο και για τη φύση των εμποδίων. Δηλαδή, αν είναι κινητά, αν είναι προσπελάσιμα ή απροσπέλαστα.

 

Όλες οι πληροφορίες για τα εμπόδια που συναντά ο χρήστης του δίνονται μέσα από μία ανάγλυφη επιφάνεια στη λαβή του μπαστουνιού την οποία διαβάζει ο χρήστης με τον αντίχειρά του. Έτσι γνωρίζει αν πρέπει να σκύψει επειδή υπάρχει ένα ψηλό εμπόδιο, αν πρέπει να σηκώσει το πόδι και να περάσει πάνω από κάτι που βρίσκεται στον δρόμο του, αν φτάνει σε κάποια σκάλα ή αν υπάρχει κάποιο στενό πέρασμα από το οποίο χωράει. Αντίστοιχα, αναγνωρίζει τα κόκκινα φανάρια για να ενημερώσει τον χρήστη του για αυτά, όπως εντοπίζει και τις διαβάσεις στον δρόμο. Σε περίπτωση που στο οπτικό πεδίο του μπαστουνιού δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος που να χωράει ο χρήστης, τότε του βγάζει την ένδειξη ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο για να στρέψει το μπαστούνι σε άλλες κατευθύνσεις και να εντοπίσει εκεί κενούς χώρους.

 

Οι αισθητήρες, η κάμερα και η σφαίρα στην απόληξη του μπαστουνιού συνδέονται σε μία πλακέτα (raspberry pi) που συλλέγει πληροφορίες, τα συντονίζει και παίρνει αποφάσεις. Η προσαρμογή των γωνιών των αισθητήρων και της κάμερας γίνεται μέσα από γυροσκόπιο που καταλαβαίνει την κλίση του μπαστουνιού, συνυπολογίζοντας την ταχύτητα κίνησης του χρήστη, μέσα από τις περιστροφές της σφαίρας στην απόληξή του. Ενσωματωμένο στο ThunderStick υπάρχει και GPS που μπορεί να διαμοιράσει την τοποθεσία του χρήστη αν αυτό είναι απαραίτητο όπως μπορεί και να του δώσει οδηγίες για να μεταφερθεί στις τοποθεσίες που επιθυμεί εφόσον θα συνδέεται με το κινητό του τηλέφωνο.

 

Το μπαστούνι είναι ελαφρύ αφού το μεγαλύτερο μέρος του είναι από γραφένιο και το κόστος μαζικής κατασκευής του δεν ξεπερνά τα 120 ευρώ.

 

Οι άλλες 4 ομάδες του διαγωνισμού 

 

Οι άλλες 4 ομάδες του διαγωνισμού πρότειναν:

  1. Έξυπνα γυαλιά που μπορούν να εκπαιδεύσουν ή να υποστηρίξουν άτομα με αυτισμό στην καθημερινότητά τους μέσω τεχνολογιών Augmented Reality, Virtual Reality όπως και εφαρμογές στο Metaverse.
  2. Μία εφαρμογή Distress Alert για τα άτομα που δέχονται παρενόχληση ή επίθεση και θέλουν άμεσα να ζητήσουν βοήθεια.
  3. Ένα σύστημα με Αυτόματους Πωλητές στα εστιατόρια και τα καταστήματα εστίασης από όπου θα μπορούν οι καταναλωτές σε πολύ χαμηλές τιμές να προμηθεύονται τα γεύματα που ήταν να πεταχτούν μετά το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος ως μέτρο για την αντιμετώπιση της σπατάλης φαγητού και της φτώχειας.
  4. Μία έξυπνη εφαρμογή που βοηθάει τα άτομα με άνοια να ανακτήσουν μερικώς τον έλεγχο της ζωής τους και τους φροντιστές τους να έχουν λίγο περισσότερο απομακρυσμένο έλεγχο στο περιβάλλον του ατόμου που φροντίζουν.

 

 

 

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων & Διαφοροποιημένη Διδασκαλία

 

 

Μπορείς να κάνεις το μάθημα μία τρομερή εμπειρία ανακάλυψης για τα παιδιά. Μία περιπέτεια από την οποία να πάρουν γνώσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες και να ισορροπήσουν συναισθηματικά.

Θες να μάθεις πώς;

Η απάντηση είναι καθολικός σχεδιασμός!

Θες να μάθεις ποια είναι η επόμενη τάση στην εκπαιδευτική πραγματικότητα; Εμείς μπορούμε να σε περάσουμε στην εκπαίδευση του μέλλοντος!

 

Μπορείς να κάνεις την εκπαίδευση να απευθύνεται σε κάθε παιδί ξεχωριστά και καλλιεργεί τις δεξιότητές του, όπως τη δημιουργικότητα και την κριτική του σκέψη, ώστε να φτάσει στο απόγειο των δυνατοτήτων του. Μία εκπαίδευση που θα είναι χτισμένη με χιούμορ, φαντασία και θα χαρίζει εμπειρίες. Ένα όμορφο ταξίδι, που θα αφήνει την αίσθηση της ικανοποίησης και της πληρότητας στους ταξιδιώτες του, μαζί με έναν θησαυρό από σκέψεις, στιγμές, εικόνες, αρώματα και γεύσεις.

 

Μάθε από αυτούς που εφαρμόζουν τον καθολικό σχεδιασμό εδώ και 11 χρόνια!

Πάρε την ευκαιρία να παρακολουθήσεις σεμινάριο και workshop 15 ωρών που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τα πάντα από την αρχή… Η νέα μέρα στην εκπαιδευτική πραγματικότητα έρχεται…

Εσύ θες να είσαι εκεί;

15 ώρες Wokshop επάνω σε Competence-based learning & Διαφοροποιημένη Εκπαίδευση!

 

Μάθε για:

  • Καθολικός σχεδιασμός
  • Επισήμανση Παιδιών και Χαρτογράφηση Τάξης
  • Διαφοροποιημένη Εκπαίδευση (Differentiation)
  • Competence-Based Learning
  • Problem-Based Learning
  • Project-Based Learning
  • Εμπλουτισμός της Ύλης και Διαθεματικότητα
  • Διδακτικοί Στόχοι για Εμβάθυνση και Διαβάθμιση Δυσκολίας
  • Βιωματική και Ανακαλυπτική Μάθηση
  • Ενδυνάμωση κινήτρων των μαθητών
  • Story Telling και Gamification στην Εκπαίδευση

Κλείσε θέση και φτιάξε εκπαιδευτικό υλικό με τους καλύτερους!

Πότε: 6 με 8 Σεπτεμβρίου, 16.00 με 21.00

Πού: Αθήνα

Κόστος: 230 ευρώ

Αιτήσεις μέχρι 1η Σεπτεμβρίου

 

Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης

 

Φέτος η χρονιά θα είναι αλλιώς!

 

 

 

 

https://sg-mktg.com/MTY2MTc4NjE3MXxaV3M4NFZDc2FnTlB4VjRVa2dLYlZiNFRpVnJ3b3pZUk9uekVSRFN4Tk5yTTlkWE53MW05UFNUcUJJRmpPRmVyYkgzekl1SlYyeTRXWHdDQXhWOVdOdDluNEJJU0ZLenhpMUd5aE9TOHBWUUQ4V0tKVUpRTUVqX3lERXVfQnl3TnFDalh2YU5zeHNoNnJRRzFsdDVjeHA1R2haRGNoX0ZRQU1KR0lLSWFpRkRIMjg1WEtSN3Jfd0laNWlxNHh4S1JRc0gzcmUwUjBhYWRBN080RUdyUFMtOFJyMGdTdEpZVkN6TTE1NTVXeUJxNU5lTUZkdGJITkNOQTJpU2dadnF1eWc9PXy-M8XpC9jLLiYdbaa48ziril0YID4SMogqT-i-XOz7pg==
Για να βγειτε από τη λίστα ενημερώσεων μπορείτε να πατήσετε εδώ

http://<%asm_global_unsubscribe_raw_url%>

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΑΡΤΑ

[smartslider3 slider=”2″]

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση