ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21- ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Καλά μου παιδιά!!Ελπίζω να είσαστε καλά!!

Φεύγει κι αυτός ο μήνας αφήνοντας μας μια γλυκόπικρη γεύση!!Εμείς, όμως, θέλω να μένουμε πάντα αισιόδοξοι και χαμογελαστοί!!

Αν κάνατε την επανάληψη του προηγούμενου κεφαλαίου και εάν έχετε συμπληρώσει τις εργασίες σας, τότε είμαστε έτοιμοι να θυμηθούμε το κεφάλαιο 21!!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21 – ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

  • Από κάτω, όπως πάντα, θα βρείτε το διαδραστικό σας βιβλίο κάνοντας “κλικ” στον πρώτο σύνδεσμο! Μπείτε, διαβάστε προσεκτικά και έπειτα ανακαλύψτε τα μπλε σημαδάκια που σας δίνουν επιπλέον πληροφορίες για αυτά που διαβάζετε! Υπάρχουν και κάποια κόκκινα μικρά σημαδάκια!! Αυτά είναι παιχνιδάκια που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις αυτά που έμαθες! Ακόμη, θα βρεις και το σχεδιάγραμμα του μαθήματος που θα σε βοηθήσει να θυμηθείς τα βασικά σημεία αυτού του κεφαλαίου. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21- ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ “ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ”

  • Φύγαμεεε για ωραίες και διασκεδαστικές ασκήσεις εμπέδωσης!!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΠΑΖΛ

ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΛΕΞΗ

Μην ξεχνάς και τα άλλα δύο παιχνιδάκια που θα βρεις στα κόκκινα σημαδάκια του διαδραστικού σου βιβλίου. Για να λύσεις τη δεύτερη διαδραστική άσκηση του βιβλίου σου, θα πρέπει πρώτα να έχεις διαβάσει προσεκτικά το παράθεμα 2!

  • Τώρα παίρνουμε μολύβι και πάμε στο τετράδιο εργασιών. Στη σελίδα 28 του τετραδίου διάβασε και λύσε την άσκηση 1 και 3.  
  • Αυτό και τελείωσες!! Στο τετράδιο που χρησιμοποίησες και την προηγούμενη φορά απάντησε στις δύο ερωτήσεις που βρίσκονται από κάτω.
  1. Σε ποιες τάξεις χωρίζονται οι κάτοικοι της Αθήνας στα χρόνια του Περικλή; Γράψε λίγα λόγια για την κάθε μία.
  2. Τι γνωρίζετε για τον Περικλή; Γράψτε λίγα λόγια για την προσωπικότητα του.

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΑΛΙ!

Η επανάληψη συνεχίζεται! Γνωρίζουμε πάλι τους δεκαδικούς αριθμούς βλέποντας, διαβάζοντας, παίζοντας και λύνοντας ασκήσεις!!

ΒΛΕΠΩ!

 

ΔΙΑΒΑΖΩ!

                                 

 

                               

ΘΕΩΡΙΑ: ΔΕΚΑΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 

ΠΑΙΖΩ! Και τώρα παιχνίδι δίχως τέλος!!

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΚΕΡΜΑΤΑ!

ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ!

ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΕΚΑΔΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ!

 

ΜΑΘΑΙΝΩ!

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ 1

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ 2

 

“Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ…” ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 9ης ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Ώρα για επανάληψη!!!

Αν έχεις γράψει το δικό σου θεατρικό και έχεις κάνει τις ασκήσεις στο μάθημα του Κεραμιδοτρέχαλου, τώρα είσαι έτοιμος να κάνεις την επανάληψή σου!!

Κάνοντας “κλικ” από κάτω μπορείς να διαβάσεις με προσοχή τη γραμματική αυτής της ενότητας!

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ 9ης ΕΝΟΤΗΤΑΣ 

Για να δούμε τι μάθαμε τώρα!

1o ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ -ΕΝΟΤΗΤΑ 9

2ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ-ΕΝΟΤΗΤΑ 9

Και τώρα, μα φυσικά, παίζουμε και μαθαίνουμε!! 

ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ!!

ΒΡΙΣΚΩ ΤΑ ΛΑΘΗ!!

Μπράβο σου!! Τα κατάφερες!!!

25η ΜΑΡΤΙΟΥ β’ μέρος

Το σχολικό μας βιβλίο έχει και κάποια ακόμα αξιόλογα κείμενα για τον εορτασμό της επανάστασης!! Μπες στο διαδραστικό βιβλίο που σου δίνω από κάτω, διάβασε με προσοχή τα υπόλοιπα κείμενα του βιβλίου σου και μετά σε περιμένουν χαρούμενες δραστηριότητες!!

ΕΝΟΤΗΤΑ 12: ΧΑΙΡΕ, Ω ΧΑΙΡΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Και τώρα ήρθε η ώρα για παιχνίδι!! Για να δούμε τι μάθαμε!!! Κάνε “κλικ” στον πρώτο σύνδεσμο, δες, μάθε, απάντα και έπειτα παίξε μέχρι να κουραστείς!!!

Τις δραστηριότητες αυτές τις δανείζομαι από τη κ. Γεωργία Κοκκινάκη και από τη σελίδα της Μycreationsfromtheheart.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ, ΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ!

ΤΑΙΡΙΑΞΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΟΥ 1821

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821

ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ;

Και τώρα κάτι τελευταίο! Άνοιξε το τετράδιο της γλώσσας και γράψε λίγα λόγια (από 10 σειρές και πάνω!) για την επέτειο του 1821 και γιατί λέμε ότι είναι διπλή γιορτή για το έθνος μας! Και σύντομα θα βρούμε τρόπο για να διαβάσω αυτά τα σπουδαία που έγραψες!!!Μέχρι τότε, σας φιλώ γλυκά!!

 

 

 

25η ΜΑΡΤΙΟΥ α’ μέρος

Αγαπητά μου παιδιά..

Η 25η Μαρτίου έχει διπλή σημασία για εμάς τους Έλληνες. Αποτελεί θρησκευτική αλλά συνάμα και εθνική γιορτή για το έθνος μας. Στις 25 Μαρτίου, εκτός από την Επανάσταση εναντίον των Τούρκων, γιορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού.

Άλλωστε για τον λόγο αυτό συνδέθηκε και ο εορτασμός της Επανάστασης με την ημέρα αυτή. Τι είναι όμως ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου;
Η ημέρα του Ευαγγελισμού ήταν η μέρα που η Παναγία έμαθε την χαρμόσυνη είδηση ότι πρόκειται να γεννήσει τον Χριστό, τον υιό του Θεού.Τα χαρμόσυνα νέα μετέφερε στη Θεοτόκο Μαρία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Μάλιστα, δεν της ανακοίνωσε απλώς το νέο, ότι πρόκειται δηλαδή να φέρει στον κόσμο τον Ιησού, σαν κάτι το δεδομένο, αλλά ζήτησε τη συγκατάθεση της.

Ετυμολογικά, η λέξη Ευαγγελισμός προέρχεται από τη λέξη ευάγγελος, που σημαίνει αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων (ευ + άγγελος<αγγέλω).

 

Ο αγώνας του 1821  ήταν τραχύς, συνεχής και άνισος. Χρειάστηκε να δοθούν σκληρές μάχες και να χυθεί πολύ αίμα για να φθάσουμε στη νίκη. Για πολλά χρόνια πάλευαν ασταμάτητα οι Έλληνες εναντίον του φοβερού τυράννου. Ήταν χρόνια γεμάτα από φρικτές θυσίες, στερήσεις και απερίγραπτα μαρτύρια. Αλλά και χρόνια γεμάτα από νίκες, ένδοξα τρόπαια και κατορθώματα, που προκάλεσαν το θαυμασμό ολόκληρου του κόσμου. Στις ατέλειωτες και αδυσώπητες αυτές τιτανομαχίες αποκαλύφθηκε όλη η δύναμη της αδάμαστης ελληνικής ψυχής και το πολεμικό σθένος των ηρώων του ’21. Θα παρακολουθήσετε τώρα μία σύντομα ιστορική αναδρομή των γεγονότων του 1821.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ

Τα παιδιά, το διάστημα εκείνο, πήγαιναν άραγε στο σχολείο;;; 

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τώρα διάβασε το κείμενο του γ’ τεύχους του βιβλίου του μαθητή “Έτσι σώθηκε το έθνος” πατώντας τον σύνδεσμο από κάτω. Στο μικρό σημαδάκι που θα βρεις στο τέλος αυτής της σελίδας, αν το πατήσεις, μπορείς να διαβάσεις και να ακούσεις κάτι σημαντικό!

Αφού διαβάσεις το κείμενο και το συζητήσεις μαζί με τη μαμά ή τον μπαμπά, τώρα διάβασε τον εθνικό μας ύμνο που θα τον βρεις στην πρώτη σελίδα του συνδέσμου και σε συμβουλεύω να τον ακούσεις κιόλας, πατώντας το δεξί μικρό τετραγωνάκι που θα βρεις κάτω από τον εθνικό μας ύμνο!

ΧΑΙΡΕ, Ω ΧΑΙΡΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!! ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!

ΕΥΧΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΕΝΕΙΑ ΣΑΣ!!

ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΤΕ!

 

“ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ” ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Καλησπέρα, καλά μου παιδιά!!

Όπως έχετε καταλάβει πλέον οι μέρες μας , εκτός από πολύ παιχνίδι, θα περιέχουν και λίγη έως αρκετή επανάληψη.

Είχαμε ολοκληρώσει, πριν το κλείσιμο του σχολείου μας, την υποενότητα 2,της 3ης ενότητας του βιβλίου μας (κεφάλαια 20-24) με τίτλο ο “Χρυσός αιώνας”(5ος αιώνας π.Χ.).  Αυτές τις μέρες θα κάνουμε μια μικρή επανάληψη όλων των κεφαλαίων αυτής της υποενότητας, θα θυμηθούμε τα βασικά σημεία κάθε κεφαλαίου μέσα από σχετικά  σχεδιαγράμματα που σας έχω ήδη δώσει, αλλά που θα επισυνάπτω πάλι από κάτω, σε συνδυασμό με τα κείμενα του βιβλίου. Στη συνέχεια, θα γίνεται εμπέδωση μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, ασκήσεις του τετραδίου εργασιών όπως και ερωτήσεις που θα καλείστε να απαντήσετε οι ίδιοι σε κάποιο δικό σας τετράδιο.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20- Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΗ

  • Πιο κάτω θα βρείτε το κείμενο του και το σχεδιάγραμμα αυτού του κεφαλαίου. Μην ξεχνάς τα μικρά και μαγικά σημαδάκια πάνω στο διαδραστικό βιβλίο σου που θα σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά που διαβάζεις! Πάμε..ΔΙΑΒΑΖΩ και ΘΥΜΑΜΑΙ!!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20- “Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΗ”

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ “Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΗ”

  • Είσαι έτοιμος να δεις τι έμαθες;;;; Πάτα τώρα και παίξεεε!!!

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ

  •  Τώρα άνοιξε το τετράδιο εργασιών στη σελίδα 27 και κάνε τις ασκήσεις 1 και 3.
  • Και η επανάληψη τελειώνει με ερωτήσεις και απαντήσεις. Σε ένα τετράδιο, που θα το ονομάσουμε τετράδιο ιστορίας, απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις . (Αν δεν έχεις κάποιο τετράδιο χρησιμοποίησε το πρόχειρό σου)
  1. Πώς ήταν οργανωμένη η Α’ Αθηναϊκή συμμαχία;
  2. Ποια ήταν η αντίδραση της Σπάρτης στην εξέλιξη της Αθηναϊκής συμμαχίας;

O Αιμίλιος ξέρει..

Ο Αιμίλιος ξέρει πολλά πράγματα για τον κορωνοϊό! Είναι μια καλή ευκαιρία, λοιπόν, να θυμηθούμε πάλι, όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε αυτές τις μέρες για να προστατευτούμε από τον ιό!

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: ΔΕΚΑΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΙΚΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ

Τι θα λέγατε και για λίγα μαθηματικά τώρα;;;

Πάμε να θυμηθούμε, διασκεδάζοντας, τους δεκαδικούς αριθμούς που μας έχουν ταλαιπωρήσει λίγο! Το βιντεάκι πιο κάτω θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε ποια είναι τα δεκαδικά κλάσματα και πώς γίνεται η μετατροπή των δεκαδικών κλασμάτων σε δεκαδικούς αριθμούς και το αντίστροφο.

Και τώρα ώρα για παιχνίδι!!!!

Βρίσκω τους δεκαδικούς αριθμούς

Μετατροπή δεκαδικών αριθμών σε δεκαδικά κλάσματα

Βρίσκω τη σωστή απάντηση

Παιχνίδι είναι τα μαθηματικά τελικά!! Παίξε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να μην κάνεις κανένα λάθος!

Να κι ένα φύλλο εργασίας για εμπέδωση!!

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΓΛΩΣΣΑ: ΕΝΟΤΗΤΑ 9 “Ο κεραμιδοτρέχαλος”

Καλά και τα παιχνίδια, αλλά ήρθε η ώρα και για λίγη δουλειά!

Είχαμε μείνει στην ενότητα 9 (σελίδα 73) και συγκεκριμένα στο μάθημα “Πρώτη φορά στο θέατρο”.

Θέλω να ξεφυλλίσουμε πάλι  το βιβλίο στην ενότητα 9, με σκοπό να θυμηθούμε τη γραμματική της ενότητας! http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-D109/706/4673,21180/ 

Αν πατήσετε σε αυτό τον σύνδεσμο , εύκολα θα βρεθείτε στο ηλεκτρονικό βιβλίο, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε και κάποια μικρά σημαδάκια που θα σας δίνουν επιπλέον πληροφορίες για αυτά που διαβάζετε!! 

Τώρα, ας δούμε λίγο και το τελευταίο μάθημα αυτής της ενότητας! Στη σελίδα 76 υπάρχει η γραμματική που πρέπει να διαβάσω πολύ, πολύ καλά!

Αυτό είναι ένα φύλλο εργασίας που θα σε βοηθήσει να εμπεδώσεις αυτά που έμαθες!

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-Ο Κεραμιδοτρέχαλος

Ακόμη,  επειδή τώρα έχουμε πολύ χρόνο, κέφι και χαρά, θέλω να γράψεις κι ένα δικό σου θεατρικό έργο! Όχι, όχι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι! Αφού δεις και διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο στη σελίδα 74-75,  σκέψου κι εσύ τους πρωταγωνιστές σου, βάλε λίγο τη φαντασία σου και κάνε μια δική σου διασκεδαστική παράσταση.

Και γιατί όχι να μην το παίξετε το βράδυ στο σπίτι με την οικογένειά σου!!!Θα ήθελα πολύ να δω φωτογραφίες από τη δική σας παράσταση!

Για να γελάσουμε…

Γλυκά μου παιδάκια…

Μου ήρθε μόλις μια τρομερή ιδέα! Τι θα λέγατε να κάνουμε ένα ημερολόγιο;;;

Λοιπόν, η ιδέα είναι να γράφουμε όλοι μας, κάθε μέρα, κάτι διαφορετικό! Θα παίξω κι εγώ μαζί σας, εννοείται!! Τι κάνουμε;;;

1ο Βήμα: Παίρνουμε ένα παλιό ή ένα ξεχασμένο στη βιβλιοθήκη μας τετράδιο!

2ο Βήμα:  Γράφουμε για κάθε μέρα, αφού πρώτα γράψουμε την ημερομηνία, σε λίγες γραμμούλες κάτι που μας έκανε να γελάσουμε, κάτι που μας εντυπωσίασε, κάτι σπουδαίο που κάναμε, όπως μια έξυπνη κατασκευή, ένα ωραίο γλυκό, μια σπουδαία πράξη ή οτιδήποτε θεωρούμε εμείς σημαντικό! Ακόμη κι ένα ανέκδοτο που εμείς επινοήσαμε!

3ο Βήμα: Μπράααβο!!! Τελείωσεεες!!

Αυτά είναι τα 3 σημαντικά βήματα που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε! Δύσκολο;;; Εγώ σκέφτομαι να το ξεκινήσω και τώρα μάλιστα!

Έτσι, όταν με το καλό επιστρέψουμε στην ωραία μας τάξη, θα έχουμε κάτι για να διαβάσουμε όλα αυτά που μας έκαναν να γελάσουμε!! Επίσης, θα έχουμε κάτι για να θυμόμαστε όλες αυτές τις σημαντικές μέρες που ζούμε!!Γιατί οι στιγμές είναι πάντοτε σημαντικές όταν τις περνάμε με τους δικούς μας ανθρώπους!

Αυτά και για σήμερα!! Εγώ έχω βρει ήδη ένα παλιό τετράδιο…

Σας φιλώ γλυκά μου παιδάκια!!Η σκέψη μου είναι μαζί σας!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙΑ…

Αγαπημένα μου παιδάκια…

Αυτές οι μέρες είναι περίεργες για όλους μας..

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα η επόμενη φορά που θα επικοινωνούσα μαζί σας θα ήταν μέσω ενός τέτοιου μηνύματος. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει!

Θα ήθελα πάρα πολύ να σας είχα εδώ μπροστά μου, να λέγαμε τα αστεία μας, τα σοβαρά μας, να μου ανοίγατε την πόρτα της τάξης μας, όπως συνηθίζατε κάθε πρωί, με αυτά τα ωραία και χαρούμενα μουτράκια σας και να λέγαμε «Καλημέρα».. Να κάναμε σχέδια για τις επόμενες κατασκευές μας και διαπραγματεύσεις για τις ασκήσεις της επόμενης ημέρας..

Μα θα μου πείτε… Καλάάά είμαστε βρε κυρία και στα σπιτάκια μας!!! Να, λοιπόν, που έφτασε η μέρα που θα πω «Καλά να είσαστε, στα ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ!».

Ήρθε η στιγμή, μικρά μου αστεράκια, να δείξουμε όλοι πόσο έξυπνοι και σοβαροί είμαστε, όταν το απαιτούν οι καταστάσεις. Και ξέρετε κάτι;;;  Είμαι χαρούμενη, γιατί ξέρω ότι έχετε και τη σοβαρότητα και την εξυπνάδα να καταφέρετε τα πάντα! Γι’ αυτό, λοιπόν, σας ζητώ να ακούτε τη μαμά και τον μπαμπά πολύ καλά! Ό,τι λένε, το λένε για το καλό όλων!

Θα έρθουν οι μέρες που θα παίζετε στις πλατείες με την ίδια και περισσότερη χαρά και θα μπορούμε όλοι να αγκαλιαστούμε δίχως φόβο! Μέχρι τότε..ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ..τους εαυτούς σας, τη μαμά σας, τον μπαμπά σας, τα αδερφάκια σας, αλλά πιο πολύ τους αγαπημένους σε όλους μας παππούδες, που τόσες φορές μας έδιναν κρυφά εκείνες τις καραμέλες!! Είναι πολύ απλό..Μείνετε δίπλα τους και συνεχίστε να τους αγαπάτε!!

Αυτά προς το παρόν..

 

Με πολληηή αγάπη..η δασκάλα σας!!