ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Τετάρτη 15-9-2021 και εφεξής, το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 15:00 και μπορούν να φοιτούν σε αυτό όλοι οι εγγεγραμμένοι μαθητές(49 παιδιά). Οι μεταφερόμενοι μαθητές  με τη λήξη του Ολοήμερου στις 15:00 θα αποχωρούν από το Σχολείο με τα συνήθη δρομολόγια λεωφορείων και ταξί.  Για τους υπόλοιπους μαθητές που προσέρχονται με ευθύνη της οικογένειας παρακαλούμε να φροντίζετε για την  έγκαιρη και ασφαλή αποχώρησή τους.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του οικείου Υπουργείου Παιδείας, κατά την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, με εκπροσώπους μαθητών/τριών(Α΄ τάξη) και εκπαιδευτικών (ο ιερέας μετά την τέλεση του αγιασμού στον αύλειο χώρο με τους μαθητές της Α΄ τάξης θα περάσει στο Σχολείο για να αγιάσει και τις υπόλοιπες τάξεις). Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8:15 και αφού λάβει χώρα ο αγιασμός(έναρξη αγιασμού στις 08:30) θα παραμείνουν στη Σχολική Μονάδα σύμφωνα με τον προγραμματισμό του  Σχολείου που θα περιλαμβάνει: οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, στη διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς(να έχουν μαζί τους την τσάντα τους για να βάλουν τα νέα βιβλία) και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Μετά το πέρας των ανωτέρω προγραμματισμένων δράσεων οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 10:00. Οι μεταφερόμενοι μαθητές θα μετακινηθούν κανονικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους προς και από το Σχολείο με τα συνήθη δρομολόγια λεωφορείων και ταξί.  Με την παρούσα κατάσταση με βάση το διαθέσιμο διδακτικό προσωπικό και τις διαθέσιμες διδακτικές ώρες είναι δυνατή  η πλήρης λειτουργία του Πρωινού Προγράμματος από τις 08:15-13:15. Όσον αφορά το Ολοήμερο από την Τρίτη 14-09-2021 θα λειτουργεί  κανονικά το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου όλες τις ημέρες σε πλήρη ανάπτυξη μέχρι τις 16:00  με 1 τμήμα(25 μαθητές) και όχι με 2 όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων μαθητών  σε αυτό(49 εγγεγραμμένοι) λόγω έλλειψης διδακτικών ωρών.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ-ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜ. ΣΧ. ΒΕΡΒΕΝΩΝ

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Σχολείου Βερβένων

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 25-6-2021, τελευταία ημέρα λειτουργίας του Σχολείου,  οι μαθητές  θα προσέλθουν κανονικά το πρωί και αφού  παραλάβουν τον έλεγχο Προόδου και τον τίτλο Προόδου ή Σπουδών θα αποχωρήσουν στις 09:30 είτε με τους συνοδούς τους, είτε με τα συνήθη μέσα μεταφοράς.

Ευχόμαστε

Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία,

καλή συνέχεια για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης

και καλή αντάμωση με τους υπόλοιπους  μαθητές και τα πρωτάκια το Σεπτέμβριο !!!

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»

Αγαπητοί γονείς, στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση εκ μέρους σας του προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ».

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ψηφιακή Μέριμνα- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 Σας γνωστοποιώ τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και τη σχετική Κ.Υ.Α. για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα 10-05-2021 και για  τις δέουσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν  τα μέλη της σχολικής κοινότητας(εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολείων).

ΚΥΑ Εφαρμογή υποχρ. μέτρου αυτοδιαγν. ελέγχου νόσησης σε μαθητές κλπ 05-05-2021

Το σχολείο από τη Δευτέρα 10-05-2021 θα λειτουργήσει με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα(Πρωινό και Ολοήμερο) σε πλήρη ανάπτυξη.

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» με υγεία και κάθε καλό για όλους και καλή επιστροφή στο σχολείο και στην κανονικότητα !!!

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2021

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ και ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Οδηγίες σύνδεσης_Smile Academy

Συχνές ερωτήσεις και προβλήματα σύνδεσης_Smile Academy-ΝΕΟ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί γονείς,

Λόγω παράτασης των έκτακτων  μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας στο Νομό μας, παρατείνεται και η αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων  από τη Δευτέρα 1-3-2021 μέχρι και την Παρασκευή 5-3-2021. Τις ημέρες αυτές θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση σύμφωνα με το γνωστό σε όλους  πρόγραμμα.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το Σχ. Έτος 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 12:30-13:30. Τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Σχολείου μας περιγράφονται στην με αρ. Φ.2.1/1709/26-03-2018(ΑΔΑ:Ω5ΘΒ4653ΠΣ-ΓΣΩ) απόφαση του Δ/ντή Π.Ε. Αρκαδίας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για εγγραφή είναι τα παρακάτω:

1. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του μαθητή.
2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.
3. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.
4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

Αιτήσεις εγγραφής δύνανται να υποβάλλουν και γονείς που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή.

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο: «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ»

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Διευθυντή του Σχολείου στα τηλέφωνα 2755022016 ή 6970963001.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε