Webex – Σύνδεση με σταθερό τηλέφωνο

 

Στην πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Webex υπάρχει η δυνατότητα ο μαθητής να συνδεθεί μέσω σταθερού τηλεφώνου. Σε αυτή τη περίπτωση θα ακούει μόνο τον εκπαιδευτικό και τους άλλους μαθητές και θα μπορεί φυσικά να μιλάει αλλά όπως είναι φυσικό δεν θα έχει εικόνα.

Για να συνδεθεί ο μαθητής με σταθερό τηλέφωνο στο webex πρέπει να:

1. ενημερώσει τον εκπαιδευτικό από πριν πως θα συνδεθεί με τηλέφωνο.

2. μόλις αρχίσει το μάθημα που θέλει να παρακολουθήσει, κάνει τα 2 παρακάτω βήματα:

Βήμα 1οΚαλεί τον σταθερό τηλεφωνικό αριθμό Ελλάδας 211 990 2394. Σε περίπτωση που μιλάει επαναλαμβάνει την κλήση.

Βήμα 2ο – Όταν το σηκώσει ο αυτόματος τηλεφωνητής, που μιλάει στην Αγγλική γλώσσα, πληκτρολογούμε το Meeting number, δηλαδή τον 9ψήφιο αριθμό που  μας έχει δώσει ο δάσκαλος/δασκάλα μας (τον ίδιο που χρησιμοποιούμε και για τη σύνδεση με Η/Υ ή κινητό)

π.χ.  111 333 555                          και έπειτα πατάμε 2 φορές το κουμπί με τη δίεση #

Με τον τρόπο αυτό θα μπούμε στο δωμάτιο του εκπαιδευτικού που γίνεται η τηλεδιάσκεψη και θα μπορούν οι συμμετέχοντες να μας ακούν και εμείς να τους ακούμε.

Προσοχή, το μικρόφωνο αυτού που συνδέεται με τηλέφωνο είναι εξ ορισμού ανοιχτό, οπότε μόνο ο εκπαιδευτικός μπορεί εντός της τηλεδιάσκεψης να το σιγάσει (mute) ή να το ενεργοποιήσει (unmute). Επίσης, πρέπει όταν μπούμε στο δωμάτιο να αναφέρουμε ποιοι είμαστε γιατί δεν μπορούν να μας αναγνωρίσουν καθώς δεν φαίνεται το όνομά μας και ο εκπαιδευτικός θα μας αποβάλει.

Αν δεν μπορέσουμε να μπούμε στο δωμάτιο τότε υπάρχουν 3 περιπτώσεις. Είτε δώσαμε λάθος meeting number, είτε το δωμάτιο δεν έχει ανοίξει ακόμα από τον εκπαιδευτικό (γι αυτό κάνουμε την κλήση αφού έχει αρχίσει η τηλεδιάσκεψη), είτε το δωμάτιο είναι κλειδωμένο. Στην περίπτωση που είναι κλειδωμένο πρέπει να ενημερωθεί με κάποιο τρόπο ο εκπαιδευτικός να το ξεκλειδώσει (unlock meeting) και να ξαναπροσπαθήσουμε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο η χρέωση στο σταθερό τηλεφωνικό νούμερο είναι αστική ή δωρεάν αν έχουμε κάποιο προπληρωμένο πακέτο για σταθερά τηλέφωνα.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση