Εθνική Βιβλιοθήκη – Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Το παρακάτω άρθρο είναι σχετικό λοιπόν με το βιβλίο και αφορά σε μια σπουδαία δυνατότητα που έχουν πλέον οι βιβλιόφιλοι (και όχι μόνο…).

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της ΕΒΕ (Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος)

“Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο είναι μία νέα υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και η δημιουργία και η λειτουργία της εντάσσεται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Υλοποίησης Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που εκπονείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η υπηρεσία αυτή στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση του αναγνωστικού κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου το αναγνωστικό κοινό έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε μία συλλογή 2.500 ηλεκτρονικών τίτλων (2.900 αντίτυπα) και να διαβάσει τα βιβλία της επιλογής του.”

Με λίγα λόγια μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό στην Εθνική Βιβλιοθήκη και να δανείζεστε ηλεκτρονικά βιβλία από τη συλλογή της ώστε να τα διαβάζετε από το tablet, το κινητό ή τοlaptop σας. Περισσότερες πληροφορίες και σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε κάντε κλικ  ΕΔΩ

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση