Αν θες να ακούσεις πουλιά να κελαηδούν ,φύτεψε δέντρο.

……Αν θες να ακούσεις πουλιά να κελαηδούν ,φύτεψε δέντρο….

Εμείς φυτέψαμε εφτά δέντρα στην αυλή  του σχολείου μας ,ένα για κάθε τάξη με τη βοήθεια του Λεωνίδα και του Σπύρου. Συγκεκριμένα δύο λεμονιές ,δύο πορτοκαλιές ,μια μουσμουλιά ,ένας λωτός και μια εξωτική cherry guava στολίζουν πλέον το σχολείο μας!!

 

 

 

 

Στα πλαίσια της εβδομαδιαίας δράσης για την κλιματική αλλαγη ,οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν με χαρά και πολύ όρεξη στο σκάψιμο ,τη φύτευση , τη θρέψη και τη δημιουργία ειδικού αναχώματος γύρω από τα δεντράκια μας.

   

 

 

 

 

 

 

Τα παιδιά πλέον έχουν αναλάβει το πότισμα και τη φροντίδα τους.

Περιμένουμε πως και πως να γευτούμε τους καρπούς …..

 

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Οι δράσεις μας την ημέρα αθλητισμού πραγματοποιιήθηκαν μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Γεωργιούπολης, ώστε τα παιδιά του σχολείου μας να αποκομίσουν ακόμα περισσότερες κοινωνικές δεξιότητες, γνωρίζοντας μαθητές από άλλο σχολείο.

Η ημέρα αυτή ξεκίνησε με τον δρόμο υγείας με τα δύο σχολεία να τρέχουν σε παράλληλη διαδρομή, χωρίς ανταγωνισμό, σε μια κοινή πορεία στο στάδιο του Βάμου.

Η δεύτερη δράση μας πραγματοποιήθηκε απο τις Γ΄και Δ΄ τάξεις των δύο σχολείων, οι οποίες έπαιξαν ποδόσφαιρο 5×5 με τροποποιημένους κανονισμούς . Νικήτρια δηλαδή ομάδα ήταν εκείνη που έκανε τα λιγότερα φάουλ, για να αναδείξουμε την καλή συμπεριφορά μέσω του αθλητισμού.

παράλληλα, οι μεγαλύτερες τάξεις των σχολείων έπαιξαν 8×8 ποδόσφαιρο με κανονισμούς διαφορετικούς, δηλαδή η μπάλα έπρεπε να περάσει απ’ όλους, για να τονίσουμε την ομαδικότητα.

Αργότερα οι ομάδες άλλαξαν σύνθεση και έγιναν πρώτα μικτές από τα δύο σχολεία και έπειτα μικτές αγόρια – κορίτσια, για να τονίσουμε τη συνεργασία των δύο φύλωνκαι την αποδοχή του αγνλωστου μέχρι τώρα.

Παράλληλα, οι μικρές τάξεις έπαιξαν σκυταλοδρομίες με μαθητές και από τυα δύο σχολεία σε μικτές ομάδες, παραδοσιακά παιχνίδια, σκοινάκι κλπ.

Η ημέρα έκλεισε με καθαρισμό του χώρου για να τονίσουμε ότι πολιτισμός και αθλητισμός έχουν συγγένεια μεταξύ τους και έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν μαθητές.

Μια παράλληλη δράση που έγινε στο σχολείο ήταν ζωγραφιές και συνθήματα με κύριο στόχο να παρακινήσουμε τους μαθητές να εκδηλώσουν την άποψή τους πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στις αθλητικές εκδηλώσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η ευγενική κίνηση από  τον ιδιοκτήτη του καφέ Άνω Κάτω κο Δημήτρη Κοντοδήμα, ο οποίος προσέφερε στα παιδιά από έναν χυμό. Τον ευχαριστούμε πολύ!

    

 

 

Ενημερωτικές συναντήσεις

Οι παρακάτω εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς-κηδεμόνες των τμημάτων τους ως εξής:

Η δασκάλα της Β΄Τζίμα Ξανθή την Πέμπτη 10/10 στις 13.15.

Η δασκάλα της Γ1 Μπλαζάκη Μαίρη την Πέμπτη 10/10 στις 12.30-13.30.

Η δασκάλα της Γ2 Πιτσιλαδή Μαγδαληνή Τρίτη 8/10 στις 10.45.

Η δασκάλα της Δ’  Ντούρμα Ευαγγελίατην Πέμπτη στις 11.30.

Ο δάσκαλος της Στ Στάης Ανέστης  Πέμπτη 10/10 στις 10.45-11.30.

 

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Εβδομάδα Δράσης για την κλιματική αλλαγή

Στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσεων για την κλιματική αλλαγή, οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Βάμου ενημερώθηκαν και ενημέρωσαν, ευαισθητοποιήθηκαν και ευαισθητοποίησαν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά πληροφορήθηκαν σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη μας και συζήτησαν. Ο προβληματισμός τους γύρω απ’ την κλιματική αλλαγή αποτυπώθηκε σε πανό και ζωγραφιές που έφτιαξαν μαζί με την εικαστικό του σχολείου μας και κάθε τάξη έγραψε και έκανε τις προτάσεις της για τα συνθήματα που φωνάζαμε στους δρόμους. Επιπλέον, έγινε δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολείου, κάθε τάξη ανέλαβε να φυτέψει και να φροντίζει το δέντρο της.

Η δράση μας ολοκληρώθηκε με μια ειρηνική πορεία που έγινε στους δρόμους του χωριού για 2η συνεχή χρονιά κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα:

« Σώστε τη γη μας, είναι η ζωή μας»

«Κλείστε τη βρύση και σώστε τη φύση»

«Recycle a can, yes you can»

Όταν φτάσαμε στην πλατεία, τα παιδιά μοίρασαν τις ζωγραφιές τους στα καταστήματα και τους πολίτες που συναντήσαμε εκεί. Πριν την επιστροφή μας στο σχολείο, οι μαθητές/τριες μάζεψαν σκουπίδια απ’ τους δρόμους και την πλατεία του χωριού.

Η ευαισθητοποίηση και οι δράσεις με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν κύριο μέλημα που θέλει να εμφυσήσει το σχολείο μας στα παιδιά μας!

                              

 

Παραμονή διδακτικών βιβλίων στο σχολείο

Αποτέλεσμα εικόνας για η τσαντα στο σχολειο

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές και οι μαθήτριες για δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα θα αφήνουν τα διδακτικά τους βιβλία στο σχολείο. Ο Σύλλογος διδασκόντων έχει ορίσει τις παρακάτω ημερομηνίες(ημέρα Παρασκευή) για τη δράση :

4 Οκτωβρίου, 18 Οκτωβρίου

8 Νοεμβρίου, 22 Νοεμβρίου

6 Δεκεμβρίου, 13 Δεκεμβρίου

17 Ιανουαρίου, 31 Ιανουαρίου

14 Φεβρουαρίου, 28 Φεβρουαρίου

6 Μαρτίου, 20 Μαρτίου

3 Απριλίου

15 Μαΐου, 29 Μαΐου

5 Ιουνίου

Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά τους.

Εγγραφές στην Α΄Τάξη για το σχολικό έτος 2019-20

https://blogs.sch.gr/dimvamouchan/files/2019/05/εγγραφες.jpgΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Α’ ΤΑΞΗ, ΣΧ. ΕΤΟΣ 2019-2020

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 6 έως 20 Μαΐου 2019

 Τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013.

 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 1. Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου που φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας (Α.Δ.Υ.Μ.)- δίνεται από το σχολείο.

3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας (οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές/τριες σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας).

4. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (δίνεται από το Νηπιαγωγείο φοίτησης του νηπίου).

Στο Δημοτικό Σχολείο Βάμου θα εγγράφονται μαθητές που ανήκουν στην Γεωγραφική του  περιφέρεια από τις εξής περιοχές:

Βάμος, Κάινα, Δράπανος, Κεφαλάς, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, Τσικολιανά, Λιτσάρδα, Γαβαλοχώρι, Άγιος Παύλος, Ντουλιανά, Ξηροστέρνι, Σελλιά, Σούρη, Λικοτιναρά.

Πληροφορίες καθημερινά  στο τηλ:2825022272

Το καλαμπόκι κάνει διακοπές…..

Στα πλαίσια του σχολικού κήπου, λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου για διακοπές  πολλά σποράκια μπήκανε σε φωλίτσες.

Σποράκια καλαμποκιού λοιπόν τοποθετήθηκαν μέσα σε ειδικά γλαστράκια από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β2 με γέλια ,τραγούδια και ζωγραφιές.

 

 

Τα τυχερά σποράκια ,αφού φυτεύτηκαν με μεγάλη  φροντίδα από τα παιδιά σε αφράτο χώμα ,απέκτησαν όνομα καθώς και καλούς φίλους που θα τα φροντίζουνε καθημερινά στο σπίτι τους.

Πασχαλινών δράσεων …συνέχεια

Τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα και για να μπούμε στο κλίμα των ημερών …….                              

Συνεχίσαμε με πολλά κουνελάκια…..           

Τέλος βάψαμε τα αυγά μας οικολογικά με κρεμμυδόφυλλα.

 

Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά  σε όλους …

Εgg hunting (κυνήγι αυγών)

 Egg hunting is a traditional custom taking place on Easter Sunday in England, USA… According to this custom an easter bunny paints and decorates the easter eggs. Afterwards it hides them in the garden and the children try to find them. The  one who finds the most eggs is the winner. Happy Easter!

 

               

 Σύμφωνα με το έθιμο τα πασχαλινά αυγά τα βάφει και τα στολίζει ένα λαγουδάκι. Αφού τα ετοιμάσει, τα κρύβει στον κήπο και την Κυριακή του Πάσχα τα παιδιά ψάχνουν να τα βρουν. Όποιος βρει τα περισσότερα και τα βάλει στο καλάθι του είναι και ο νικητής. Καλό Πάσχα!