Διδακτική επίσκεψη στο Λαογραφικό & στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

Φεβ 20136

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Ξεκινήσαμε πρωί πρωί.  Ήδη στις 07.30 είχαμε επιβιβαστεί στο λεωφορείο και είχαμε ξεκινήσει!! Οι Α,Β,Γ τάξεις επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα “Όταν σου λέω πορτοκάλι, να βγαίνεις”!

Οι υπόλοιπες τάξεις ( Δ,Ε,Στ) επισκέφτηκαν το Λαογραφικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Ναύπλιο. Και τα δυο μουσεία ήταν πολύ ενδιαφέροντα.

Στο Λαογραφικό Μουσείο μάθαμε για τα παλιά, τα σύγχρονα και τα κλασσικά υφάσματα αλλά και τα παιχνίδια που έπαιζαν και παίζουν τα παιδιά. Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον το πρόγραμμα “Ύφασμα – Κοπή – Ένδυμα” και πήραμε πληροφορίες για τον αργαλείο και τον παραδοσιακό τρόπο ύφανσης.


Έπειτα επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ξεναγηθήκαμε και είδαμε αντικείμενα από την εποχή του λίθου, την εποχή του χαλκού, τον μυνωικό και μυκηναϊκό πολιτισμό. Αυτό που μας έκανε πολύ εντύπωση μια πανοπλία που ζύγιζε 15 κιλά!! Τη συγκεκριμένη πανοπλία τη φορούσε ο στρατηγός για να δείχνει ανώτερος. Όμως , όπως μας εξήγησε η ξεναγός, δεν την φορούσε ποτέ σε πολέμους, γιατί δεν θα μπορούσε να πολεμήσει με τόσο βάρος.

Τέλος, συναντηθήκαμε με τις υπόλοιπες τάξεις στο πάρκο του Ναυπλίου, επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και εξουθενωμένοι αλλά χαρούμενοι για την εκδρομή μας, πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Έισι, Ρενάτα, Στέλλα

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

Και ο χρόνος περνά…

Οργανωθείτε…

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Να σου πω μια ιστορία;;

Να σου πω μια ιστορία;;

Ψηφιακό Σχολείο

banner_digital_final

Εκπαιδευτικό Υλικό

images

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Ασφ@λiσου…

Ασφ@λiσου…

Μάθε για τους σεισμούς

Μάθε για τους σεισμούς

Τα δικαιώματα μου

Τα δικαιώματα μου


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων