Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό: Ένας Χαρούμενος Προορισμός

nipia

Στις 01 Ιουνίου, οι μαθητές του νηπιαγωγείου της Συκιάς έκαναν μια σημαντική επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο, όπου τους υποδέχτηκαν θερμά οι μαθητές της Α’ Δημοτικού. Αυτή η δράση είχε ως στόχο να προετοιμάσει τα νήπια για τη μετάβασή τους στο δημοτικό την επόμενη σχολική χρονιά, κάνοντας το περιβάλλον πιο φιλικό και λιγότερο αγχωτικό για αυτά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους χώρους του σχολείου, τις τάξεις και τους δασκάλους που θα τους καθοδηγήσουν στα πρώτα τους βήματα στη δημοτική εκπαίδευση. Η ζεστή υποδοχή από τους μεγαλύτερους μαθητές έδωσε στα παιδιά την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια μεγάλη εκπαιδευτική κοινότητα, έτοιμη να τα αγκαλιάσει.

att.KkVFIX GkAB5iKdRGZbYUnL5XwTPXnMzExgaZSfqoYo att.DpouuB8fh0LAtxH a2hB8vC0Y 943J4C6JFpqK5ZOks

Στο τέλος της επίσκεψης, έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των παιδιών, ενισχύοντας την αίσθηση φιλίας και αλληλεγγύης. Κάθε δώρο είχε ένα μικρό συμβολικό νόημα, προωθώντας την αξία της δωρεάς και της κοινωνικότητας. Η ημέρα αυτή άφησε θετικές εντυπώσεις και χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών, προετοιμάζοντας τους για τη νέα τους περιπέτεια στο Δημοτικό Σχολείο.

att.Lx9YUtRDnISbg4Hn6UpdfU9 VbWMRVgkmxiuUqd gT4 att.S20YrIPKBNtaZMiZvCgAu4vmbnZyAMnmSVRjorrnnWw

Κατηγορίες: Α' τάξη, Νέα & Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.