Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κορώνη Μεσσηνίας

IMG 20240530 110732

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Όλες οι τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν σε  εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κορώνη Μεσσηνίας. Αμέσως μετά την άφιξή μας στην πόλη, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη γνωριμίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορώνης. Εκπαιδευτικοί και μαθητές των δύο σχολείων ήρθαν σε επικοινωνία και γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από την εξαιρετική θέα που προσφέρει το προαύλιο του σχολείου. Επίσης να ευχαριστήσουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία μας.

Η Επίσκεψή μας συνεχίστηκε με ξενάγηση στο Κάστρο της Κορώνης. Τα παιδιά γνώρισαν μέρος της ιστορίας του κάστρου και επισκεφθήκαμε τη Μονή Τιμίου Προδρόμου η οποία βρίσκεται εντός των τειχών. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις μοναχές εντός της Μονής, αγόρασαν ενθύμια και ξεκουράστηκαν στον καταπράσινο κήπο της.

Επόμενος σταθμός στην επίσκεψή μας ο Ιερός Ναός Παναγίας Ελεήστριας , εκτός των τειχών του κάστρου. Το άλσος της αποτελεί μία όαση πρασίνου και η περιοχή έναν πραγματικό εξώστη στο απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου.

Τελικός προορισμός μας ήταν εξοχικό κέντρο της περιοχής, δίπλα στη θάλασσα, για φαγητό και ξεκούραση.

Αργά το μεσημέρι πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδρομή μας.