Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου (ημερομηνία γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), το σχολείο μας πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στη χαρά της ανάγνωσης και τη μαγεία των βιβλίων!
Στο πλαίσιο του εορτασμού, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τις προσκεκλημένες μας, την κα Αλίκη Τσιφτοπούλου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εικαστικό καθώς και την κα Κατερίνα Καψάλα, ιστορικό και εικονογράφο. Η κα Τσιφτοπούλου παρουσίασε τα βιβλία της με τίτλο «Ο Φοίβος το κολλητάκι μου» και «Η σονάτα της ελπίδας» με εικονογράφηση της κας Κατερίνας Καψάλα, μαγεύοντας τους μικρούς μας μαθητές με την αφήγησή της και προσκαλώντας τους σε έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα, φαντασία και φιλία. Η εκδήλωση περιελάμβανε μια σειρά από δράσεις, οι οποίες ενθουσίασαν τους μαθητές μας. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την ανάγνωση του βιβλίου και συμμετείχαν σε μια διαδραστική συζήτηση με τη συγγραφέα, εκφράζοντας τις σκέψεις και τις απορίες τους. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες και εικονογραφήσεις, εμπνευσμένοι από την αφήγηση.
Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Απριλίου 2025, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, αφήνοντας σε όλους μας υπέροχες αναμνήσεις και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα!
Ευχαριστούμε θερμά την κα Αλίκη Τσιφτοπούλου και την κα Κατερίνα Καψάλα για την πολύτιμη παρουσία τους και τα αναμνηστικά δωράκια τους, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της δράσης!
Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας!





. 


