no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Δελτίο τύπου ολοκλήρωσης προγράμματος eTwinning

Συγγραφέας: | 5 Ιουλίου 2019
| 4 σχόλια |

Σέριφος, 4 Ιουλίου 2019

Το σχολικό έτος 2018-2019 οι Ε΄και Στ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα etwinning με τίτλο “Mystery Box”, στα πλαίσια των εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Παρατίθεται σύνδεσμος από τη δημόσια σελίδα του έργου: https://twinspace.etwinning.net/71361/home

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Μέσω του eTwinning, περισσότεροι από 230.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 110.00 σχολικά ιδρύματα από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Tο πρόγραμμα eTwinning εξελίχθηκε από ένα εργαλείο εξεύρεσης εταίρων για τους εκπαιδευτικούς σε μία πλούσια, πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Σερίφου συνεργάστηκαν με συνομίληκούς τους από τα παρακάτω σχολεία:

  • Σχολείο “La Benaula” , Κάλδες δε Μαλαβέλια, Καταλονία, Ισπανία

  • Γυμνάσιο “Velikomykhailivka”, Βελικομιχάιλιβκα, Ντνιποπετρόσφκ, Ουκρανία

  • Γυμνάσιο “Sfantul Andrei”, Μανγκάλια, Κωστάντζα, Ρουμανία

και υλοποίησαν δραστηριότητες που αφορούσαν πολιτιστικά θέματα, χρησιμοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Το κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς τους ήταν ότι δούλευαν τις εργασίες τους χωρισμένοι σε διακρατικές ομάδες και τα αποτελέσματά τους αναρτώνταν στην πλατφόρμα Twinspace.

Ενδεικτικά, οι μαθητές υλοποίησαν τηλεδιασκέψεις με συγκεκριμένα θέματα, συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο, έφτιαξαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) με παροιμίες για τους μήνες από τις τέσσερις χώρες, δούλεψαν δραστηριότητες που αφορούσαν Χριστουγεννιάτικα έθιμα από την κάθε χώρα, έγιναν συντάκτες ενός περιοδικού με παραδοσιακές φορεσιές από την κάθε χώρα, δούλεψαν συνεργατικά ως γραφίστες επινοώντας λογότυπο για το πρόγραμμα, μαγείρεψαν δημιουργώντας τις δικές τους συνταγές χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά από κάθε χώρα, γύρισαν ένα ταινιάκι μικρού μήκους βασισμένοι σε ένα ρώσικο παραδοσιακό παραμύθι, δημιούργησαν κόμικ με τους συμμαθητές τους βασισμένο στο πρόγραμμα και, φυσικά, όλα αυτά έγιναν χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας.

Κάποια από τα διαδικτυακά εργαλεία και εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος είναι τα ακόλουθα: Padlet, Stormboard, Storybird, Wodclouds, Popplet, Tricider, Vocaroo, Google forms, Flipgrid, Meetingwords, Madmags, Quizizz, Storyjumper, Colorillo, Canva, Jigsawplanet, Storyboardthat.

Οι μαθητές μας πέραν του ότι εξάσκησαν την Αγγλική γλώσσα και εξοικειώθηκαν με την χρήση των υπολογιστών και των διαφόρων εφαρμογών, γνώρισαν και επικοινώνησαν με συνομίληκούς τους, οι οποίοι έχουν παρόμοιες ανησυχίες και ενδιαφέροντα, και, αντίστοιχα, μαθαίνουν την Αγγλική ως ξένη γλώσσα, επομένως κάνουν λάθη , δυσκολεύονται, κουράζονται, όπως ακριβώς και εκείνοι, αλλά καταφέρνουν να επικοινωνήσουν και, τελικά, αυτό είναι που μετράει και θα θυμούνται!

Ακολουθούν κάποια λόγια-από μετάφραση- από τους ίδιους τους μαθητές:

  • Χάρηκα πολύ που σας γνώρισα και που δουλέψαμε μαζί όλη τη χρονιά.” (Ε.Ε.)

  • Αγαπώ το Ε-Twinning.” (Θ.Λ.)

  • Μου άρεσε πάρα πολύ η δραστηριότητα με το μαγείρεμα (E-twin chef).” ( Φ.Π.)

Η καθηγήτρια των Αγγλικών του Δ.Σ.Σερίφου

Ευγενία Γιαννοπούλου ΠΕ06

κάτω από: Αγγλικά, Ανακοινώσεις

4 σχόλια

  1. Από: Μαρια Τσαλικιδου στο 5 Ιουλίου 2019 στις 22:14      

    Μπραβο στο Σχολειο της Σεριφου, εκπαιδευτικους και μαθητες! Συγχαρητηρια Ευγενια Γιαννοπουλου!!

    • Από: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ στο 15 Ιουλίου 2019 στις 00:13      

      Τα εύσημα στους μαθητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν και στο σύλλογο διδασκόντων και τη διεύθυνση του σχολείου για τη διάθεση βοήθειας και διευκόλυνσης. Ευχαριστούμε, λοιπόν, κυρία Τσαλικίδου!

Κατηγορίες